onsdag, 22 april 2020 17:10

Knut Frostad kickstarter Vindskift-sesong

Written by
VINDSKIFT: Knut Frostad holder foredrag når Vindskift har kick off for sesongen 2020. VINDSKIFT: Knut Frostad holder foredrag når Vindskift har kick off for sesongen 2020.
«I samme båt» er navnet på foredraget som Knut Frostad skal holde når Vindskift starter sesongen 2020. Som så mye annet i disse tider holdes foredraget på Teams og Facebook – og det kan følges av alle torsdag 23. april kl 19:00. 

OL- og jorden rundt-seileren Knut Frostad skulle ikke behøve noen introduksjon blant norske seilere, og de fem som står bak prosjektet Vindskift, er svært godt fornøyde med å ha fått ham til å innvie årets Vindskift-sesong. 

Vindskift er et prosjekt som ble startet for en del år siden og som siden den gangen har hatt med seg tusenvis av ungdommer som eller ikke ville ha kunnet  det, ut på sjøen.  Organisatorisk er Vindskift et bindeledd mellom organisasjoner som jobber med ungdom – og båteiere og frivillige seilere.

– Vi ønsker å gi ungdommer som ikke har det så lett i hverdagen et lite avbrekk og en opplevelse for livet. Vi ønsker å bidra og gjøre en liten forskjell; at en tur på havet kan gi ungdommene nye perspektiver og at dette kan bidra til at de senere tar gode valg, sier Ida Patel Hellum.

Kick off med Knut Frostad

Det er blitt en tradisjon for Vindskift å avholde et kick off-møte før hver sesong, og ved hver kick off har de alltid hatt noe spesielt på programmet. Denne gangen er det altså Knut Frostad.

– Han skal holde et foredrag som heter: « I samme båt!», og Knut skal snakke om hvordan seiling har formet ham og hvordan han har kunnet anvende kunnskapen han har fått fra seiling, i sitt eget liv. Han vil også prate om hvordan han ser seilsporten forme seg i fremtiden, forteller Susanne Wexels.

Hun og Ida Patel Hellum er sammen med Hedda Anker Hvinden, Hedda Sørensen og Ella Monrad-Hansen de fem som står bak Vindskift.

Nytt av året er også at Norges Seilforbund og Vindskift har inngått et samarbeid, og dette vil generalsekretær Per Christian Bordal fortelle nærmere om under kick off-møtet.

Møtet kan følges på Microsoft Teams eller på Vindskifts Facebook-side.

– Det er sånn vi må gjøre det nå i disse koronatidene, men det betyr også at alle som vil, kan være med. Møtet kan med andre ord følges trygt hjemmefra. Og vi skal prøve å lage så god stemning som vi bare kan via skjermen, sier Susanne.