Hele fire norske båter er klare for lørdagens avsluttende finale i verdenscupen i seiling i Hyères i Frankrike. At Norge har så mange båter i verdenstoppen, er sjelden vare.

Verdenscupen er innrettet slik at det etter en rekke innledende seilaser, går til slutt de ti beste båtene i hver av OL-klassene til en avgjørende finale. Og i morgen skal fire norske lag delta der. I en av klassene, i tomannsjollen 49erFX, har Norge sågar to deltagere. Det har aldri hendt før.

De norske finalistene er:
  • Hermann Tomasgaard fra Kongelig Norsk Seilforening (KNS) i ILCA 7. 
  • Line Flem Høst fra KNS i enmannsjollen ILCA 6
  • Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS i 49erFX
  • Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX

Før finalen ligger de to 49erFX-lagene på henholdsvis 7. og 10. plass. Line Flem Høst er nummer 9 i sin klasse og Hermann Tomasgaard nummer 8. Seilerne tar med seg sine poeng inn i finalen, men der teller plasseringene dobbelt, noe som gir en god mulighet for å seile seg opp. Jevnest er det i 49erFX-klassen, der begge de norske lagene har mulighet til å seile seg opp til en pall-plass.

– Det er utrolig gøy at vi nå har fire båter blant de ti beste i disse OL-klassene. Det lover godt for resten av seongen og OL-året som kommer. At vi har to 49erFX-båter i verdenstoppen, gir oss jo et luksusproblem når vi etter hvert skal gjøre et OL-uttak i løpet av høsten, sier sportssjef i Norges Seilforbund, Eirik Verås Larsen. 

Komplette resultater