– Ulykken i Drøbak, der en brettseiler kolliderte med en hurtigferge, gikk heldigvis bra, men den er en påminnelse om hvor viktig det er å være forsikret, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Han forteller at med NSFs forsikringslisens har man en god forsikring. En slik lisens er obligatorisk i blant annet NM og norgescuper, og mange oppfatter lisensen som en uvelkommen avgift. 

– Den er noe langt mer enn det, sier Per Christian.

– Lisensen inneholder faktisk en veldig bra forsikring, og dersom du for eksempel vet at du kommer til å delta i et NM senere i år, bør du ikke nøle med å løse inn forsikringslisensen. Forsikringen trer nemlig i kraft fra den dagen du kjøper den – og ut resten av året, og da er du forsikret for ulykkesskader i alle andre regattaer du er med i og på alle treninger. Den gjelder også på reise til å fra stedet du seiler regatta eller trener og mens du oppholder deg på stedet.

Å løse lisensen rett før mesterskapet du skal delta i, er med andre ord dumt – da har du bare glede av den de to dagene NM-et gjelder.

Det er to typer av forsikringslisens – en vanlig og en utvidet. Den utvidete gir blant annet raskere tilgang til behandling og en bedre dekning av tannskader enn den vanlige.

Norges Seilforbund anbefaler å tegne forsikringslisens for alle seilere som er mellom 13 og 69 år uansett hva man seiler. Skal man seile norgescup, norgesmesterskap, Seilsportligaen, Mesternes Mesterskap og internasjonale regattaer i inn- og utland er det å ha en forsikringslisens obligatorisk

Les mer om forsikringslisensen