Endelig begynner de norske seilernes gode resultater å slå ut på verdensrankingen. Nå er tre seilere/lag topp ti i verden.

VM-sølvet til Hermann Tomasgaard har gitt ham et kjempebyks oppover på rankinglisten. Fra en anonym 29. plass er han nå ranket som nummer 6 i verden. Samme plassering har Mina Mobekk i damenes iQFOiL-klasse. Hun har klatret fra 14. plass.

Helene Næss og Marie Rønningen har tatt et lite skritt tilbake fra fra sin 6. plass og er nå nummer 7. Men snart arrangeres VM i klassen, og forhåpentlig vil resultatet der bringe dem oppover igjen.

Line Flem Høst er tett på å være topp ti. Hun ligger på 11. plass i ILCA 6. Dit har hun avansert fra sin tidligere 14. plass.

Den gode norske laginnsatsen i ILCA 7-VM har gitt alle de norske seilerne der et løft. Bak Hermann er lillebroren Uffe nærmest på 28. plass. Tilsvarende er skjedd med Tuva Oppedal og Maya Gysler etter deres strålende VM-innsats; de har klatret atskillige trinn oppover på rankingstigen.

Norske seilere på verdensrankingen

De norske seilerne innehar per 12. desember 2023 disse plasseringene på verdensrankingen. Tallene ved forrige oppdatering i november 2023 står i parentes:

470 Mix:

49er

49er FX:

ILCA 7 herrer

ILCA 6 damer

iQFOIL herrer

iQFOIL damer