NM i e-seiling åpner årets nasjonale mesterskapsball. 15. april er det kvalifiseringsseilaser, hvortetter de 20 beste så skal kjempe om NM-tittelen uken etter.

Mesterskapet i e-seiling startet som et svært populært tiltak under koronapandemien da vi alle måtte holde oss mer eller mindre innendørs i månedsvis. 115 seilere satt benket foran en eller annen form for skjerm i 2021 og manøvrerte båten sin på den digitale sjøen. Men etter hvert som vi har kunnet krype ut av hvert vårt hi og ta del i det virkelige livet, har deltakelsen sunket, og per i dag før det fjerde e-seiling-NM-et, er det beskjedne 20 påmeldte seilere. I fjor var det 49 og året før 57.

I løpet av disse årene er det spesielt tre seilere som har utmerket seg og forsynt seg grovt av premiebordet. Og de er alle sørlendinger. August Austefjord fra Grimstad ble historiens første norgesmester i e-seiling i 2021, mens Jon August Houge fra Christianssands Seilforening har tatt hånd om de to neste gullmedaljene som er blit utdelt Da har August blitt nummer to.. 

Kjetil Solvang – også han fra seilforeningen i Kristiansand – har vunnet medalje i alle de tre avholdte mesterskapene, men han har aldri vunnet den gjeveste. Kanskje er det hans tur i år? Muligheten er i alle fall til stede, for han er en av de 20 som står på årets deltakerliste

Hans største hinder på veien til en etterlengtet gullmedalje blir trolig nettopp August og Jon August, som også er påmeldt.… Den eneste som mangler på årets deltakerliste av fjorårets medaljevinnere, er Balder Støen fra Nesodden.

Det er imidlertid fortsatt mulig åmelde seg på til mesterskapet og utfordre de etablerte e-seilerne, og det er vel sannelig på tide at det kommer noen og river dem ned fra pidestallen.

Foruten de attraktive NM-medaljene gir en seier i e-seiling-NM en billett til Mesternes Mesterskap – på lik linje med alle de øvrige NM-ene.