Road to Marseilles: Hermann Tomasgaard har pådratt seg en influensa og har måttet endre planene sine. – Men ingen fare, forsikrer trener Anton Garotte.

– Dessverre pådro Hermann seg en kraftig influensa i forrige uke, noe som gjorde at vi har måttet endre planene våre. Med influensa i kroppen kunne ikke Hermann fly til den siste treningsleiren vår i Marseilles, så derfor har jeg vært der alene sammen med Hermanns treningspartner Kaarle Tapper fra Finland, rapporterer Hermanns trener, Anton Garotte, om siste ukes begivenheter.

Han bedyrer imidlertid at det ikke er noen grunn til å være bekymret. Litt ekstra hvile kan bare ha vært av det gode, og Hermann er snart klar til å kunne trene igjen og starte de siste forberedelsene før han slutter seg til resten av troppen som reiser til Marseilles i slutten av juli.

– Mens jeg har vært sammen med Kaarle i coach-regattaene som vi har hatt den siste uken, har jeg forsøkt å hente ut så mye jeg kan om forholdene og konkurrentene våre.

– Dessuten, sier Anton

– En tredel av all trening vi har hatt i de siste tre årene har vi utført i Marseilles, så om Hermann ikke fikk med seg denne siste treningsperioden, er det ingen krise.

Nå retter Mina blikket mot OL

For Mina Mobekk har uken som var, vært flott. Det forteller Minas trener, Maciek Kluszczynski

– Det har vært en tøff treningsuke i Marseilles, men også kanskje en av de mest tilfredsstillende.Mina og NLGOD STEMNING: Humøret er på topp i treningsgruppen til Mina Mobekk. Her sammen med nederlandske Sara Wenneke, trenerne Maciek Kluszczynski og Jeske Kisters. FOTO: Jeske Kisters

– Tøff fordi treningsøktene har vært lange, og tilfredsstillende fordi vi føler at vi har fått gjort et godt stykke arbeid denne uken.

Mina har trent sammen med sin faste treningspartner, nederlandske Sara Wennekes, og det er all grunn til å tro at kvaliteten på treningen har vært høy. De to treningsvenninnene er ranket som nummer to og tre i verden!

– Det er blitt mange timer på vannet – og i vannet, for å si det sånn, i den siste uken.

Det gjelder jo å teste grenser, og det kan ende med at man ramler ned av foilene – selv for verdens ledende seilere…

Temperaturen har steget i den siste tiden i Marseilles, noe som har gjort sitt til at de norske seilerne også har fått trent i den varmen som er ventet når OL-seilasene går i starten av den franske høysommeren.

– Ja, vi har begynt å venne oss til varmen og franske croissanter, humrer treneren.

De neste ukene vil fokus for Mina være å koble litt av fra Marseilles.

– Slik at Mina kan komme tilbake med et stort smil og være sin beste versjon av seg selv når OL-seilasene starter, sier Maciek.OL containerNORSK FLAGG: Flagget er heist og aktiviteten har vært høy rundt den norske OL-containeren i den siste tiden. FOTO: Thomas Guttormsen

God stemning og i rute

Helene Næss og Marie Rønningen returnerte til Marseilles på torsdag i uken som var, etter et opphold i Norge. Der gjøv de løs på en treningsregatta med 15 andre lag, som alle er kvalifiserte for OL.Det betød seilaser med hard motstand.

– Ja, det har vært tight og en kamp om hver centimeter, men Helene og Marie seiler bra og er i rute, sier trener, Thomas Guttormsen.

– Denne gangen har vi hatt en rekke forskjellige forhold og vindretninger, og det er fint å se at de har fart i alle vindstyrker og bølgeforhold.OL havnenOL-HAVNEN: Det har vært mye aktivitet på OL-banene i det siste, men stemningen i OL-havnen er fortsatt rolig og dempet. FOTO: Thomas Guttormsen

Denne uken starter med ytterligere to dager med treningsregattaer, før de to OL-seilerne fra Tønsberg atter reiser tilbake til Norge for en siste oppladning før OL. 21. juli reiser de tilbake til Marseilles – og da blir de der til OL er over.

– Halvveis i regattaen ligger Helene og Marie på 6. plass, men det er kort vei opp, men også ned. Så mye kan skje i løpet av de siste to dagene. Vi bruker OL-båten og -masten, og også storseilet som skal brukes under OL. Det er fint å få en siste sjekk på at alt fremdeles er i rute. Vi følger planen vår, og det er positiv stemning – og coachen er veldig happy, sier Thomas.NO Skiff med kiteNORSKE FARGER: Gennakeren – eller kiten som man sier – som skal benyttes i OL, blir luftet utenfor Marseilles. FOTO: Thomas Guttormsen

Opplading før OL

Line Flem Høst har også brukt siste del av forrige uke til seiling i Marseilles. De ankom OL-byen på torsdag etter at Line hadde vært hjemme i Norge i en periode der mye fysisk trening har stått på programmet.

– Jeg har også fått ladet batteriene med golf, sykling og tid med familien. Det er viktig at vi begge fulladet nå som vi går inn i siste fase, sier Lars Loennechen, som er Lines trener.

– Under seilingen de siste dagene her i Marseilles har vi hatt tre dager med vind under 12 knop, og vi har brukt dagene til å forsøke å finne enda mer ut av forholdene på de ulike baneområdene. Det har vært fint å seile mot de andre nasjonene, og vi har fått føle på at varmen er kommet og blitt minnet på viktigheten av å få i seg nok væske.

Sier Lars i sin rapport fra Marseilles som han godt fornøyd søndag kveld supplerer med et bilde med følgende kommentar:

– Bildet er fra siste seilas i dag hvor Line er langt foran de andre.Line foranGOOD VIBES: Bilder vi gjerne ser; Line Flem Høst langt foran i treningsregattaen. FOTO: Lars Loennechen.