tirsdag, 17 desember 2019

VM-drømmen brast for Anders Pedersen

Written by
SLITER: Anders Pedersen sliter med å hevde seg under VM for Finnjoller i Melbourne. SLITER: Anders Pedersen sliter med å hevde seg under VM for Finnjoller i Melbourne. FOTO: Robert Deaves
– Første VM-dag manglet Anders fart. I dag var farten OK, men han tok feil avgjørelser. Slik forklarer trener Espen Guttormsen hvorfor Anders Pedersen ligger på 38. plass i VM for Finnjoller etter to dagers seiling. 

Det har ikke gått veien for Anders Pedersen i VM for Finnjoller – så langt. En 38. plass etter fire seilaser er langt under pari og langt under forventningene før mesterskapet. Og ikke minst hos Anders selv er skuffelsen stor.

– Hadde jeg hatt flybillett hjem til Norge nå, tror jeg Anders hadde benyttet seg av den sporenstreks, sier Espen Guttormsen – litt uhøytidelig for å illustrere hvordan stemningen er.

Han påpeker imidlertid at de er innstilt på å «reise kjerringa» og vil gjøre alt for å reise hjem med en god følelse, selv om håpet om en god plassering nå synes veldig fjernt.

– Det man ikke brekker ryggen av, vokser man på, sier Espen Guttormsen.

Anders slet med dårlig fart

På VMs første dag blåste det 8–12 knop med svært skvalpete sjø, og Anders valgte et nytt seil som han kun hadde brukt et par ganger før. 

– Det hadde gått bra under de vindforhold ene som vi hadde prøvd det i, men seilet viste seg ikke å være bra under de forholdene som vi hadde første dag. Anders hadde svært dårlig fart og slet fælt, forteller treneren.

14. og 37. plass ble resultatet første dag.

Tok feil valg

Andre dag startet katastrofalt. 45 sekunder før start var Anders over startlinjen og ble disket av «black flag»-regelen. Starten hans ble dårlig, men han seilte seg godt opp og var nummer 12 i mål. Men altså forgjeves. Det var litt lettere vind. Espen Guttormsen sier mellom 6 og 10 knop:

– I andre seilas hadde han en brukbar start nede i le, men i stedet for å slå og gå foran feltet, valgte han å fortsette ut på venstrekanten – og fikk en 25 graders vinddreining til høyre. Da var løpet kjørt.

En BDF og en 37. plass ble resultatet andre dag.  Resultatet etter fire seilaser er dermed en 38. plass. Alle de fire seilasene er tellende – først når den femte blir gjennomført, får seilerne anledning til å stryke dårligste resultat.

Komplette resultater

Mesterskapet fortsetter med seilaser helt frem til og med fredag. Da settes det strek og de 10 beste får seile medaljefinale. Opp til 10. plassen har Anders Pedersen per i dag 101 poeng....