tirsdag, 18 juni 2019

Ingen suksess i Laser EM denne gangen

Written by Morten Jensen
SLET: Hermann Tomasgaard kom seg aldri skikkelig frem i årets EM-felt i Laser Standard. SLET: Hermann Tomasgaard kom seg aldri skikkelig frem i årets EM-felt i Laser Standard. [Foto: Joao Ferrand]

Det startet så bra i Laser-EM i Porto, men det raknet litt utover i mesterskapet. – Jeg var sliten allerede før mesterskapet, sa Hermann Tomasgaard til SEILmagasinet.

Etter annen dag av Laser-EM lå Line Flem Høst fra KNS på en bronseplass sammenlagt. Også Caroline Rosmo fra Bundefjorden seilte over evne og kvalifiserte seg for første gang til gullfinalen i et senior-felt. For Hermann Tomasgaard (KNS) skurret det imidlertid litt allerede fra start av. Han varierte stort i prestasjonene; av og til glitrende og helt i tet, andre ganger et godt stykke bak.

Mentalt og fysisk sliten

Etter kvalifiseringen gikk det tyngre for alle tre, og mesterskapet endte til slutt med en 12. plass i EM-feltet og en 21. plass over all med alle nasjoner medregnet for Hermann Tomasgaard.

– Jeg merket at jeg var sliten allerede da mesterskape startet. Intense treningsperioder på Gardasjøen og hjemme i Norge hadde tatt ut mer krefter enn jeg hadde regnet med. Både fysisk og mentalt var jeg dårlig forberedt til EM. Derfor ble det vanskelig å holde konsentrasjonen og trykket, særlig utover i regattaen. Nå er det også svært tett i slike felt, så det skal ikke mange feil til før man havner i bakleksa, sa han til SEILmagasinet etter mesterskapet.

Line Flem Høst falt gradvis nedover på sammenlagtlisten utover i mesterskapet og stoppet på 14. plass i EM og 19. plass over all.

Hverken 12. eller 14. plass i et EM er dårlig – for noen år siden ville det vært jubel – men etter hva de to seilerne har vist av fenomenal seiling tidligere i år, var nok dette EM-resultatet en liten nedtur.

Caroline Rosmo avsluttet mesterskapet på en 36. plass i EM og en 45. plass over all.

Samme utvikling hos juniorene

Parallelt med EM i Laser for seniorer, gikk junior-VM i Laser 4.7 i Hyères i Frankrike. Der deltok det også norske seilere, og litt av det samme bildet som i Weymouth, så man på den franske Middelhav-kysten.

Hanna Katle Fjon fra Stavanger startet mesterskapet fantastisk med en seier og to 2. plasser i jenteklassen. Men så gikk det tyngre for henne også. Sluttresultatet ble en 31. plass. Ida-Linn Vittersø fra Tønsberg ble nummer 78 av de ialt 130 seilerne i denne klassen.

I gutteklassen ble Aslak Iveland fra Stavanger beste norske seiler på 60. plass.  I denne klassen deltok det intet mindre enn 267 seilere. Emil Forslund fra Nesodden ble nummer 73, Nicklas Høst-Verbraak (KNS) nr. 84, Sverre Langaas-Holt (KNS) nr. 98, Jens Johan Kaastad Ørjavik (KNS ) nr. 100 og Jonas Stjernstrøm (Bundefjorden) nr. 158.