torsdag, 19 november 2020

Nå kan du sikre deg en rimelig Waszp-billett

Written by
12 500 KRONER: For dette årlige beløpet har du mulighet for å kunne ha din egen Waszp i tre år. 12 500 KRONER: For dette årlige beløpet har du mulighet for å kunne ha din egen Waszp i tre år. FOTO: Trond R. Teigen
Waszp-klassen har vokst rekordraskt i Norge takket være en gunstig avtale om leie av båter. Nå åpnes det opp for flere seilere til å kunne ta del i den.

Norge er et av de landene i verden som har hatt raskest og størst vekst i sin flåte av Waszp-seilere. Nylig passerte Waszp-produksjonen på verdensbasis 1000 båter, og en ikke uvesentlig andel av disse båtene befinner seg i Norge. Det befinner seg rundt 40 Waszper i Norge for øyeblikket. Det skyldes ikke minst en gunstig finansiering av båtene som sikrer seilerne en lav inngangsbillett for å kunne seile en moderne og foilende båt.

– Foiling Norway gjentar nå tilbudet om en gunstig leasingavtale for dedikerte seilere, sier Bjørnar Erikstad, som er sportslig leder i Foiling Norway.

– Er du mellom 13 og 25 år og har en «passion» for seiling og foiling, tilbys du nå å søke om å få bli opptatt i Team Foiling Norway. Her vil du få muligheten til å leie en Waszp for kr 12 500 per år i tre år, med en mulighet for å kjøpe båten etter at perioden er over, fortsetter han.

Motiverte seilere ønskes

Bjørnar forteller at de er på utkikk etter motiverte seilere som har lyst til å utvikle seg, og, som han sier, «til å bli den beste versjonen av seg selv gjennom disse tre årene». Kravet for å kunne få tre inn i en avtale er at man bruker Waszpen regelmessig, er med på treninger lokalt i foreningen sin, deltar i regattaer og på samlinger.

– Like viktig er at du er en seiler som ønsker å ta vare på miljøet, for det er sammen vi blir gode, påpeker, Bjørnar.

Søknadsfristen er 10. januar 2021. Det dreier seg om seks–syv båter som er tilgjengelig for leasing. Dette er båter som er brukt i ulik grad. Noen båter er endog helt nye. Søknaden kan fremmes gjennom nettsidene til Foiling Norway.

 Waszp TN
 

WASZP-KLASSEN: Med cirka 40 båter er den norske Waszp-klassen stor, morsom og aktiv. (FOTO: Thomas Nilsson)

Rune Jacobsens inititativ

Bjørnar forteller at der er den tidligere OL-seileren i Soling, Rune Jacobsen, som eier Foiling Norway, og at hans engasjement skyldes et sterkt ønske om å bidra til å videreutvikle seiling i Norge. 

– Det er importert et stort antall båter til Norge, Sverige og Danmark og miljøet er sterkt voksende. Det arrangeres Waszp cuper både nasjonalt og internasjonalt, og det seiles i flere formater. Den tradisjonelle seilingen med felles start på bane, det er lalomcup i et utslagsformat og speed seiling, hvor raskeste båt og høyest snitt vinner. 

– Det er rett og slett noe for enhver seiler, sier Bjørnar Erikstad.

Waszp er en godkjent klasse i Norge, og i 2019 og 2020 er det blitt seilt om NM-medaljer i klassen.