tirsdag, 24 november 2020

Nå kan du kjøpe de nye kappseilingsreglene

Written by
NYE REGLER: Kappseilingserglene er kommet i ny utgave som gjelder for perioden 2021 til 2024. NYE REGLER: Kappseilingserglene er kommet i ny utgave som gjelder for perioden 2021 til 2024. FOTO: Per Bøymo
Fra og med 1. januar 2021 trer nye kappseilingsregler i kraft. De er nå ferdigtrykket på norsk og er i salg.

Hvert fjerde år revideres kappseilingsreglene og kommer i ny utgave. Syklusene følger De olympiske leker, noe som betyr at nye regler trer i kraft 1. januar året etter et OL. Denne gangen er OL (2020) forskjøvet ett år (til 2021) på grunn av koronapandemien, men rutinen med kappseilingsreglene er likevel ikke endret. Nye regler trer i kraft 1. januar 2021.

– Det er ikke de helt store endringene sammenlignet med 2017–2020-utgaven; det er mer snakk om nyanser, sier Per Bøymo i Norges Seilforbund.

Et eksempel på det er at reglene definerer at det er båtens skrog og ikke for eksempel baugspryd eller spinnaker som skal regnes når en båt går i mål.

– Det er snakk om slike nyanser av endringer i reglene, sier Bøymo.

Som jo kan være viktige nok i situasjoner der de kan komme i betraktning.

Han forteller også at den utgaven som nå er i salg også inneholder regler for kite-seiling og lagseilas, noe som ikke har vært inntatt i den trykte utgaven tidligere.

De nye kappseilingsreglene er i salg igjennom Idrettsbutikken og koster kr 230 per stykk. Kjøpes fra fem til 14 under ett blir stykkprisen kr 210 og kjøpes 15 eller flere utgaver er prisen kr 200 per stk.

Du finner permanent tilgang til å kjøpe kappseilingsreglene på NSFs nettside under «kursmateriell». Der finner du også mye annet nyttig lesestoff det kan være verdt å få med seg.