torsdag, 18 februar 2021

Guro Steine innstilt til ny president i NSF

Written by
FORESLÅTT SOM NY PRESIDENT: Guro Steine fra Drøbaksund Seilforening er foreslått som ny president i Norges Seilforbund. FORESLÅTT SOM NY PRESIDENT: Guro Steine fra Drøbaksund Seilforening er foreslått som ny president i Norges Seilforbund. FOTO: Morten Jensen
Guro Steine (48) fra Drøbaksund Seilforening er foreslått som ny president i Norges Seilforbund. Det går frem av valgkomiteens innstilling som nå foreligger.

På seiltinget 13. mars skal det velges ny president i NSF. Jørgen Stang Heffermehl har tilbakelagt sine fire år ved roret, som er det maksimale antall år en president kan sitte. Nå er Guro Steine foreslått til å overta plassen hans. Hun har vært 1. visepresident i de siste to årene.

– Jeg brenner for å fremme og videreutvikle seilsporten, både på toppidrettsnivå og som en breddeaktivitet for alle aldre og lag av befolkningen. Seiling lærer barn og unge å bli glade i naturen og havet, de lærer å mestre elementene og det er en aktivitet man kan drive med på tvers av aldersgrupper og gjennom hele livet, skrev Guro da hun gikk til valg i 2019.

Og som 1. visepresident var det hennes ønske «å bidra til at seil-Norge bygger en enda tydeligere profil og et sterkt omdømme som gjør det mulig å støtte satsing både i toppen og i bredden. I tillegg vil jeg bidra til at forbundet drives profesjonelt og økonomisk fornuftig med effektive prosesser og god virksomhetsstyring».

Jordomseiler

Til daglig er Guro kommunikasjons- og bærekraftdirektør i GK-gruppen, som er en teknisk entreprenør og servicepartner innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør. 

Fra 2003 til 2006 seilte hun og familien jorden rundt om bord i Boström 37-en «Marialene». Da hun og mannen, Steinar Jørgensen, seilte fra Norge, var yngstesønnen Olve bare noen uker gammel, mens eldstemann, Håkan var fire år. Etter at de kom hjem, har de vært turseilere og engasjert i seilsporten lokalt i Drøbaksund Seilforening, der Guro blant annet har vært nestleder.

Den foreslåtte, nye presidenten er dessuten sertifisert dommer og regatta-arrangør i NSF-systemet. Sivilt er hun utdannet som siviløkonom fra Norges handelshøyskole.

Valgkomiteens innstilling på Guro Steine som ny president i Norges Seilforbund, er enstemmig. Dersom Guro skulle bli valgt, vil hun bli seilforbundets andre kvinnelige president og en av svært få kvinnelige presidenter i idretts-Norge. Inger Book fra Åsgårdstrand var president i NSF fra 1998 til 2001.

Nye, unge navn i styret

Det nye styret som valgkomiteen foreslår, inneholder flere nye navn. 

Tidligere OL-seiler Marthe Enger Eide (31) fra Bærum Seilforening er foreslått som nytt styremedlem. Marthe seilte OL i Laser Radial i 2012. 

I tillegg til Marthe er også Håvard Katle Fjon (25) fra Stavanger og Anne Moe Nikolaysen (58) fra KNS foreslått som nye styremedlemmer. Mens valgkomiteen selv fant frem til Marthe og Håvard som kandidater, var Anne den eneste kandidaten som kom inn som et forslag utenifra. Forslagsstiller var KNS.

Ole-Petter Pollen, Moss rykker opp fra å være styremedlem til å bli 1. visepresident, mens Inge Bøen, Ålesund går fra å være styremedlem til 2. visepresident. Til å besette  den fjerde og siste styremedlem-plassen foreslår valgkomiteen Kirsti Pettersen fra Soon. Hun forflyttes derved opp fra varamannsplassen hun har hatt i de to siste årene.

På de to plassene som varamenn, har valgkomiteen plassert Nina Myhre (46), KNS og Leif C. Middelthon (53) fra Stavanger.

Det foreslåtte styre består derved følgelig av fire gamle medlemmer og fem nye ansikter.