onsdag, 03 mars 2021

E-seiling -kom i gang.

Written by NSF
E-sport og spill utvikler seg i raskt tempo og er i dag en naturlig del av hverdagen for mange – spesielt for barn og unge.

E-seiling er et simuleringsspill der du kan seile mot andre seilere eller mot deg selv. E-seiling vokser over hele verden, og med en gjennomsnittsalder på 28 år er e-seiling både for barn, unge og voksne.

E-seiling er seilingens svar på e-sport, som det er kjent fra andre 'sports' og simuleringsspill. E-seiling finnes i mange former og kan være avstandseilinger (tidligere Volvo Ocean Race) eller korte seilinger med varighet 5-10 minutter.
E-seileren er en som seiler virtuelt en kan også seile fysisk, men det er ikke nødvendig.

Hensikten kan være å bli en bedre seiler, å ha det gøy med vennene sine eller en aktivitet på tvers av klubber og aldersgrupper. E-seiling kan seiles hele året, men spesielt i vintermånedene kompletterer den virtuelle verden timene på vannet veldig godt. Med e-seiling kan nye og erfarne seilere øve på regler, vindforhold, båttimer og det sosiale fellesskapet som gjør seiling så unik.

E-sport er en sport / konkurranser som praktiseres virtuelt / online, som ofte spilles på nettbrett, PC eller telefon. E-sport kan kombineres med fysisk sport.

E-seiling er basert på spillet Virtual Regatta og er tilgjengelig både som en Inshore og en Offshore versjon. Det handler om. 2 mio. brukere over hele verden og 6000 brukere i Danmark. Akkurat nå, ca. 350 danske spillere i utvalget til verdensseglingens verdensmesterskap i e-seiling.

Det er allerede store mesterskap i e-seiling, slik som e-verdensmesterskapet, eSailGP, PRADA Cup og Olympic Regatta og eNations Cup. Spillet kan seiles som et lagløp eller individuelt.

Spill Virtual Regatta Inshore her

Kom i gang som ny e-seiler

Å komme i gang med VR Inshore er enkelt. Det første trinnet er å laste ned spillet på enten en smarttelefon, et nettbrett eller en datamaskin som kan brukes til å spille på. VR Inshore er gratis å spille og fungerer på Android, IOS og PC / MAC.

VR Inshore kan gi seileren større teknisk forståelse av seiling, men også en mulighet til å seile mot de beste seilerne fra hele verden eller seilerkamerater rundt  i Norge og verden.

Fordelene med spillet for en seilerer::

  • Større taktisk oversikt ved starter og merkerundinger
  • Aktiv bruk av kappseilingsreglene
  • Posisjon på banen i forhold til konkurrenter og værforhold
  • Mange starter gir større overskudd for å vurdere fordeler ved start
  • VMG (Velocity Made Good); Optimal kurs / hastighet i forhold til veiepunkt

Video om e-seiling