lørdag, 20 mars 2021 07:13

Bli oppdatert om de nye kappseilingsreglene

Written by
KAPPSEILINGSREGLER: En ny utgave av kappseilingsreglene trådte i kraft 1. januar. 23. mars kl 19 vil du få anledning til å bli oppdatert om endringene i et åpent webinar. KAPPSEILINGSREGLER: En ny utgave av kappseilingsreglene trådte i kraft 1. januar. 23. mars kl 19 vil du få anledning til å bli oppdatert om endringene i et åpent webinar. FOTO: Morten Jensen
Vet du hva som er nytt i kappseilingsreglene i år? Det vil du bli fortalt i et åpent webinar for alle seilere tirsdag 23. mars kl 19:00.

Ved årsskiftet trådte en ny versjon av kappseilingsreglene i kraft. Hvert fjerde år oppdateres og fornyes kappseilingsreglene, og 1. januar kom altså de nye reglene som skal vare ut året 2024. 

– Det er mange mindre endringer det er verdt å være oppmerksom på, sier Karl Petter Haugen, som vil orientere om de nye reglene i webinaret 23. mars.

Karl Petter Haugen er en av landets mest erfarne seil-dommere, og han har selv vært med på å tilrettelegge reglene fra engelsk til norsk språkdrakt. Nylig ga han også ut boken «Forstå kappseilingsreglene 2021–2024», så er det noen som burde ha forutsetninger for å kunne formidle hva endringene i reglene innebærer for alle som seiler regatta, så må det være ham.

 20181013 100955 MJP
 KURSHOLDER: Karl Petter Haugen vil oppdatere alle seilere om endringene i kappseilingsreglene nå før sesongen starter. FOTO: Morten Jensen

Åpent for alle

Webinaret er åpent for alle seilere – det er bare å sjekke inn på Teams-linken når det starter kl 19.

– Webinaret er for alle seilere, uansett om du seiler jolle eller storbåt, understreker Karl Petter.

Med seg i «studio» vil han ha med seg seileren Anette Melsom Myhre, mens NSFs utdanningsansvarlige, Iens Ludvig Høst, vil være «programleder».

– Det er som nevnt mange mindre endringer, og den kanskje viktigste er at definisjonen av start og målgang er endret. Nå er det skroget alene som teller når du starter eller går i mål, ikke baugsprydet, et seil eller en som står i trapes. En annen endring er at dersom du blir disket for brudd på regelen om ærlig seilas, kan du ikke lenger stryke den – noe du kunne før. Det er mange slike små endringer man bør være oppmerksom på, røper Karl Petter.

Regelgjennomgangen handler imidlertid ikke bare om alt som er nytt. Karl Petter og Anette vil ta for seg reglene i sin alminnelighet, snakke om hvilke som kan være vanskelige å forstå og om hva som er viktig å kunne. Det vil med andre ord bli en nyttig gjennomgang og repetisjon for alle som seiler regatta.

– Og det vil bli anledning til å stille spørsmål i chatten, sier Karl Petter.

– Jeg er veldig glad for at seilforbundet har fått i stand dette webinaret som er rettet direkte mot seilerne. Vi dommere og regattaarrangører har jo brukt vinteren på å oppdatere oss, og nå får vi også anledning til å orientere alle seilerne direkte.

Det håper Karl Petter Haugen mange vil benytte seg av.

Webinaret foregår på Teams tirsdag 23. mars fra kl 19:00 til 21:00 – og det er som sagt åpent for alle.