mandag, 10 mai 2021

Intet medalrace: Måtte rekke flyet hjem

Written by
RAKK FLYET: Helene Næss og Marie Rønningen rakk flyet og dermed også litt hjemlig 17.mai-feiring før turen igjen går sørover til Santander 19. mai. RAKK FLYET: Helene Næss og Marie Rønningen rakk flyet og dermed også litt hjemlig 17.mai-feiring før turen igjen går sørover til Santander 19. mai. FOTO: Trond R. Teigen
Da medaljefinalen i Portugal 49er FX International Championship ble utsatt, måtte Helene Næss og Marie Rønningen kaste inn håndkleet for å rekke flyet hjem.

Det var vanskelige forhold da den planlagte starten på medaljefinalen skulle gå klokka 11 på søndag (9. mai), og for å få bedre forhold ble hele finalen utsatt til kl 14.

– Det betød at Helene og Marie ikke ville rekke det bestilte flyet hjem til Norge, og vi valgte derfor å droppe finalen, forklarer trener Thomas Guttormsen, som en forklaring på hvorfor det står «DNC» i resultatlisten ved de norske seilernes navn.

Han, Helene og Marie hadde i fellesskap blitt enige om at de ikke skulle ta resultatene i denne regattaen så høytidlig, men i stedet skulle de ha fokus på en del elementer og detaljer de skulle teste. 

– At de likevel kvalifiserte seg til medaljefinalen hadde jo sånn sett gitt en god trening i nettopp det, men veiet opp mot ekstra kostnader med ombooking, nye koronatester og forskyvninger i programmet, så valgte vi å droppe å seile medaljefinalen. Resultatmessig kunne de dessuten ikke bli bedre enn den syvendeplassen de allerede hadde – uansett resultat i finalen, sier Thomas.

Marie Rønningen og Helene Næss kom hjem til Norge i går kveld, og er nå i karantene. Nå rekker de akkurat å få med seg 17. mai-feiring i Norge, før de igjen setter kursen sørover igjen til ny trening og en ny regatta 19. mai. 

God fremgang

Thomas Guttormsen sier seg godt fornøyd med treningen og regattaen i Cascais. De har hatt mye fokus på det fartstekniske, og han mener de to har gjort store fremskritt.

– De er blitt veldig flinke til å «gire om» på trim og teknikk når forholdene endrer seg.

Han forteller også at startene er blitt viet mye oppmerksomhet der de har jobbet spesielt med å få til gode starter i den enden av linjen som er favorisert. 

– Det ga 11 gode starter slik jeg oppsummerer det, sier han.

Det var mye vind stort sett hele tiden under regattaen – fra 15 til 25 knop.