torsdag, 03 juni 2021

Forsiktig norsk start i Allianz-regattaen

Written by
LETT: Svært lette vindforhold preget første dag av verdenscup-regattaen i Medemblik. LETT: Svært lette vindforhold preget første dag av verdenscup-regattaen i Medemblik. FOTO: Sander van der Borch
De norske seilerne åpnet forsiktig i Allianz-regattaen i Medemblik, Nederland i går. Regattaen har status som verdenscup-regatta.

Det internasjonale seilforbundets World Cup gikk i stå sammen med koronapandemien i fjor. Etter verdenscup-regattaen i Miami i januar 2020 er det ikke blitt arrangert noen slike, før regattaen som nå pågår i Medemblik. 

For de fleste som deltar, er imidlertid nok det å spisse formen frem mot OL i slutten av juli, som er det aller viktigste i denne regattaen, og for de norske seilernes del ble det en forsiktig åpning av regattaen. Den foregikk i svært lett vind; 3–5 knop.

Hermann Tomasgaard innledet med en 19. plass i sitt kvalifiseringsfelt i ILCA 7 som bestod av 30 seilere, men han slo til med en 2. plass i den andre seilasen, Med tanke på at Hermann har slitt med pusten i den siste måneden og av den grunn har vært usikker på formen, var nok 2. plassen et godt resultat å få med seg. Sammenlagt ligger han på 20. plass.

Hermann har fått følge av August Hanevik og Olai Hagland til Medemblik. August startet godt med en 12. plass i det knalltøffe feltet der brorparten er fremtidige OL-seilere. 2. seilas bød på en 22. plass – noe som gir ham en 34. plass sammenlagt. Med en 26. og en 25. plass ligger Olai Hagland på 55. plass.

I et felt på 58 seilere har Line Flem Høst foreløpig plassert seg på en 12. plass med en 19. og 14. plass som enkeltresultater i ILCA 6-klassen. I motsetning til i ILCA 7-klassen som er inndelt i to grupper, seiler damene i ILCA 6 i én stor gruppe med 58 seilere. At det var vanskelige forhold, kan illustreres ved at de to seilerne som vant hver sin seilas, fulgte opp med en 36. plass i sin andre seilas og ligger med det fire poeng bak Line sammenlagt.

Endre Funnemark må vise seg frem i RS:X-klassen med tanke på en eventuell OL-billett senere i år. Han er plassert på Olympiatoppens vektskål, og starten i Medemblik kunne ikke ha vært mørkere for ham. Lite vind og kanskje høye skuldre har til nå vært en dårlig kombinasjon –  og plassert ham på en 20. plass – av de 20 som deltar i Medemblik. Treningspartneren hans, nederlandske Kiran Badloe som til nå har vært suveren i klassen, fikk det heller ikke til første dag i Medemblik med en 4. og 9. plass. Måtte de begge klare å løfte seg i dagens seilaser!