tirsdag, 24 august 2021

Millioner av kroner venter på å bli søkt om

Written by
STIFTELSER: For en del år siden fikk Arendals Seilforening tildelt 1,5 mill. kroner av Gjensidigestiftelsen. Mange andre seilforeninger har fått midler etter det. Søk i år – kanskje er det nettopp foreningen din som får denne gangen! STIFTELSER: For en del år siden fikk Arendals Seilforening tildelt 1,5 mill. kroner av Gjensidigestiftelsen. Mange andre seilforeninger har fått midler etter det. Søk i år – kanskje er det nettopp foreningen din som får denne gangen!
Har seilforeningen din et godt prosjekt, et sterkt ønske eller et stort behov, men mangler penger? Da er det tid for å søke stiftelser om hjelp. Søknadsfristene kommer på rekke og rad nå i september.

Mange seilforeninger – og også Norges Seilforbund – har fått realisert prosjekter og drømmer gjennom midler fra ulike stiftelser. Hvert år deler de ut penger til foreninger og lag som jobber med blant annet barn og ungdom rundt om i landet i ulike sammenhenger. Flere av stiftelsene har søknadsfrist nå i september – Sparebankstiftelsen DNB allerede 1. desember. 

Det finnes en rekke stiftelser og legater rundt om i landet som deler ut midler. Alle har de litt ulike vinkler til hvem og hva de tildeler penger til. Dersom seilforeningen din har et prosjekt som ønskes gjennomført, har noe man drømmer om å gjøre for en gruppe seilere eller har behov for utstyr for å kunne tilby og gjøre noe man har et sterkt ønske om – så kan det være vel verdt å orientere seg i dette landskapet. Det man ikke kan få støtte til hos en stiftelse, er kanskje noe en annen gir støtte til.

Tre store stiftelser som alle tidligere har gitt midler til seilsporten, har søknadsfrist i september. De er: 

Men den finnes mange flere. Nettsiden «Stipendportalen.no» gir en god oversikt, og i kategorien «Sport og idrett» fins det hele 53 ulike støtteordinger. Det kan være vel verdt å sette seg inn i hva som finnes som kan være aktuelt for aktiviteten seiling og for ditt lokale distrikt.

Det bør legges godt arbeid i en søknad. Det er viktig å få tydeliggjort prosjektet og hva behovet er – og ikke minst klargjøre hvem og hvor mange som vil nyte godt av prosjektet eller det midlene går til. Tall og størrelser bør være realistiske og riktige. Flere av stiftelsene ønsker en rapport om hvordan det har gått med prosjektet etter at det er realisert. Så det kan være smart å holde oversikt – om man får en tildeling – over hvordan pengene er brukt og hva de har resultert i.

Sparebankstiftelsen DNB har lagd en liste over 10 tips til å kunne utforme en god søknad. Den kan det være lurt å kikke på.

I tillegg til stiftelser, stipend og legater fins det også kommunale og fylkeskommunale støtteordninger, og midler som fordeles gjennom idrettsrådene.

Grip mulighetene som fins. Kanskje er det nettopp midler fra en stiftelse som kan realisere drømmen!