fredag, 01 oktober 2021

Seilsportsligaen: KNS er opprykks-bankers

Written by
KNS: KNS-laget har seilt solid gjennom hele sesongen og ligger i god posisjon til å rykke opp til eliteserien i 2022. KNS: KNS-laget har seilt solid gjennom hele sesongen og ligger i god posisjon til å rykke opp til eliteserien i 2022. FOTO: Morten Jensen
Selv med sisteplass i helgens serierunde i seilsportsligaens 1. divisjon, er KNS så godt som sikret opprykk til eliteserien til neste år.

Det skal virkelig gå galt for seilerne fra KNS dersom de ikke havner på en plassering  etter helgens serierunde som gir opprykk til eliteserien neste år. Med plassene 3-1-1 i de tre første serierundene, har KNS-seilerne inntatt en soleklar ledeles i 1. divisjon. De ligger fem poeng foran Stavanger Seilforening, som igjen ligger fem poeng foran Risør Seilforening. Det er med andre ord god margin ned til truende utfordrere.

Disse tre lagene er favoritter til å rykke opp. KNS stilller med et lag der alle seilerne har vært med på å vinne en av de foregående serierundene: Halvor Albjerk Hamran, Lene Hjellestad, Helene Gjerde, Andreas Hole og Thomas Mordt Kolstad. 

Også Stavanger stiller med et lag av seilere som alle har deltatt i tidligere ligarunder i år. Stavanger Seilforening er debutant i seilsportsligaen, og så langt ser det ut til at seilerne i foreningen har til hensikt å gjøre oppholdet i 1. divisjon så kort som mulig. De som kan sørge for det i Moss, er Markus Hammerø Hagen, Lucie Franssen, Martha Benthem Müniz og Roman Shevchuck.

Sørlandet gjør det godt

Risør Seilforening stiller med sitt beste mannskap som har vist hva de kan ved atskillige anledninger: Tomas Mathisen, Morten Røisland, Viktor Nilsen, Erik Sindre Slaatten og Erik Nilsen. De har nok også blikket rettet mot eliteserien.

Den fjerde opprykksplassen ligger Kragerø Seilforening an til å ta. De har fire poengs forsprang på Molde og fem på Bodø Seilforening. NTNUIs 2. lag ligger riktignok bare poenget bak Kragerø, men reglene er slik at 2. lag ikke kan rykke opp i eliteserien. Skulle det gå slik at både Risør og Kragerø rykker opp, og Arendals Seilforening klarer å beholde plassen i eliteserien, vil en tredel av lagene i eliteserien til neste år bestå av lag fra Sørlandet!

Soon og Bærum Seilforening kan også – om de seiler over evne i forhold til hva de har klart tidligere – melde seg på i opprykkskampen.

I den sorte gryte

Oslo, Asker og Sandefjord Seilforening står i størst fare for å havne «i den sorte gryte» og havne på de nederste plassene – noe som betyr at de må seile kvalifisering før neste års seilsportsliga for å få delta igjen. De innehar de tre nederste plassene med Oslo Seilforening nederst, og ettersom 1. divisjon kun inneholder 14 lag i denne sesongen er det kun tre lag som vil havne på kvalifiseringsplass. Den største årsaken at disse tre lagene ligger nederst, er at de ikke klarte å stille lag til serierunden i Florø.

Over de tre er det Horten og Trondhjems Seilforening som ligger mest utsatt til for å bli trukket inn i kvalifiseringskampen.