onsdag, 01 desember 2021

HH Youth Award-kandidat: Celia Chisholm Valeur Børresen

Written by
CELIA CHISHOL VALEUR BØRRESEN: Celia er en inspirerende trener som evner å gjøre andre seilere glade og engasjerte. CELIA CHISHOL VALEUR BØRRESEN: Celia er en inspirerende trener som evner å gjøre andre seilere glade og engasjerte. FOTO: Emilie Kathrin Vabø
Så du TV-innslaget på NRK i høst om en jentesamling i Optimist på Ustevatn rett under Hallingskarvet? Den var det Celia Chisholm Valeur Børresen fra Åsane Seilforening som stod for.

Celia Chisholm Valeur Børresen (21) er en av fem finalister som nå er i den siste runden om hvem som skal få HH Yout Award-prisen. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er
  • Celia var opprinnelig en aktiv jolleseiler, men da en skade stoppet den karrieren, døde slett ikke interessen for seiling. I stedet for å seile selv, har hun viet hun mye av tiden sin til å lære andre å seile.

– For å skape engasjerte seilere kreves det en like engasjert trener. Og trenere som i tillegg går langt for å bygge broer og godt miljø på tvers av foreninger og regioner, er våre mest verdifulle ressurser som fortjener å løftes frem, heter det i begrunnelsen for å foreslå nettopp Celia som en av kandidatene til Helly Hansen Youth Award.

Celia er aktiv i sin egen forening Åsane, men engasjementet hennes strekker seg langt ut over det.

Celia FBPÅ USTEVATN: Celia stod for en av årets mest originale treningssamlinger som foregikk på Ustevatn midt i fjellheimen.– Når optimistseilerne fra Vestland Seilkrets reiser ut på norgescup eller NM, stiller Celia opp for alle – uansett hvilken forening de representerer. Vinteren brukes til oppsøkende virksomhet. Når seilere ikke kan komme til henne, tar hun med seg sin faste gruppe med seilere på besøk til andre foreninger for å holde både teori og basistrening gjennom vinteren. Slikt brennende og inkluderende engasjement smitter over på seilerne. Alle seilerne som har hatt henne som trener, viser den samme seilgleden og den samme inkluderende holdningen når de møter nye seilere fra andre foreninger, sies det om Celia.

Et av årets mest originale påfunn var Optimist-samlingen som Celia arrangerte sammen med Geilo Seilforening. Midt på Ustevatn, der øst møter vest, samlet hun seilere fra forskjellige kanter av landet. Det var en dedikert samling helt eksklusivt for jenteseilere. Resultatet var sammensveiset gjeng med jenter som kom hjem med fornyet seilglede og klare mål om å fortsette med seiling i lang tid fremover.

Nå forbereder Celia seg på å følge de unge seilerne hun har trent, inn i nye båtklasser. Hun erinneforstått med at seilere utvikler seg ulikt, og et av hennes mål er å vise de unge seilerne bredden av de mulighetene som finnes innen seiling.

Ved siden av å være trener selv, blir Celia fremhevet som en ressurs for sine trenerkollegaer.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www.seiling.no og varer frem til og med julaften – 24- desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren får klær fra Helly Hansen til en verdi av 10 000 kroner. Andrepremie-vinneren får klær for 5000 kroner og kandidaten med 3. felst stemmer får klær for 2500 kroner.