lørdag, 04 desember 2021

HH Youth Award-kandidat: Jonas Sørlie

Written by
JONAS SØRLIE: Jonas er en ildsjel på Nesodden som går sine egne veier og som blir lagt merke til. JONAS SØRLIE: Jonas er en ildsjel på Nesodden som går sine egne veier og som blir lagt merke til. FOTO: Trond R. Teigen
Ser du en ung gutt med mange barn rundt seg – på land eller ute i en eller annen båt. Da kan det være Jonas Sørlie fra Nesodden.

Jonas Sørlie (17) er den andre av fem finalister som nå er i den siste runden om hvem som skal få HH Youth Award-prisen. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

– Jonas Sørlie er en seiler som sprer mye seilglede rundt seg, en som går egne veier, som aldri gir opp og en som har forbedret seg selv som seiler i år.

Dette er nøkkelord som sies om Jonas Sørlie fra Nesodden. Han er en av dem som stikker seg ut fordi han gjør noe mer enn hva som er forventet, og han er en som virkelig elsker seiling. Når det kommer til egen seiling i år, står seier i Express-klassen i Færderseilasen høyest. Sammen med sin jevnaldrende partner, Erik Woo Nøren, vant han den store klassen i et forrykende vær der mange andre og langt mer erfarne seilere brøt. Selv har Jonas bakgrunn som jolleseiler, men nå har han valgt å gå sin egen vei ved å seile Express og andre større båter. Han seiler også på Nesodden Seilforenings lag i seilsportsligaen og er med på shorthanded-regattaer.MJP 20210815 00020 8256 x 5504SEILSPORTSLIGAEN: Jonas Sørlie er med på Nesodden Seilforenings lag i seilsportsligaen. FOTO: Morten Jensen

Det er imidlertid ikke bare i egen båt Jonas utmerker seg. I lokalmiljøet i Nesodden Seilforening forening er han trener og motivator for seilere i alle aldre. Blant annet tar han gjerne med seg unge Optimist-seilere ut i storbåt eller i andre større joller for å gi dem en smak på denne typen seiling. Likeså tar han gjerne med seg venner som ikke er seilere for å la dem få oppleve sjøen.

Det sies om Jonas at han er veldig flink med barna og bidrar til å gi dem masse seilglede. Han er også instruktør på foreningens sommercamper og tilbakemeldinger etter årets sommercamp forteller om barn som har kjempelyst til å begynne med seiling fordi de hadde fått så mye motivasjon og gode tips fra Jonas.

– Jeg tror man skal lete lenge for å finne en som har like mye seilglede som Jonas, og da er det ikke så rart at han liker å videreformidle denne store gleden han har for sporten. Mange har begynt å seile på grunn av ham, sier kjæresten hans.

Jonas er også en som ikke lar seg stoppe dersom det dukkker opp hindere. To ganger har de brukket masten på Expressen i år, men han og Erik fant straks løsninger på finn.no som gjorde dem seilklare igjen.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www.seiling.no og varer frem til og med julaften – 24- desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren får klær fra Helly Hansen til en verdi av 10 000 kroner. Andrepremie-vinneren får klær for 5000 kroner og kandidaten med 3. flest stemmer får klær for 2500 kroner.