fredag, 05 juli 2019

– Godt fornøyd med dagens seilaser

Written by
4. PLASS: Hermann Tomasgaard ligger på 4. plass etter to dager med VM-seilaser i Laser Standard i Japan. 4. PLASS: Hermann Tomasgaard ligger på 4. plass etter to dager med VM-seilaser i Laser Standard i Japan. FOTO: Junichi Hirai
– Jeg er godt fornøyd med dagens seilaser, sier Hermann Tomasgaard, som nå ligger på 4. plass i Laser-VM.

Hermann Tomasgaard startet Laser-VMs andre dag med en 5. plass i sitt felt og fulgte deretter opp med en 3. plass. Det har brakt ham opp til 4. plass sammenlagt og kun to poeng unna ledende Jesper Stålheim fra Sverige, som er en seiler Hermann har trent mye sammen med. 

Stålheim seilte inn til 3. og 1. plass i et annet heat enn Hermanns og har syv poeng sammenlagt. Samme poengsum har også Jean-Baptiste Bernaz fra Frankrike og George Gautrey fra New Zeaand. Hermann har ni poeng. På de nærmeste plassene bak seg har den norske seileren fryktede navn som Tonci Stipanovic (Kroatia), Tom Buryon (Australia), Robert Scheidt (Brasil), Matthew Wearn (Australia) og Sam Meech (New Zealand). Det er nesten som å lese opp fra leksikon over berømte og meritterte Laser-seilere!

Dagens VM-seilaser ble gjennomført i vind som lå på pluss/minus 15 knop.

– I forhold til vindstyrken var det ganske store vindskift og vindhull, sier Hermann Tomasgaard.

– I den første seilasen lå jeg godt plassert hele veien og seilte inn til 5. plass. Det var jeg godt fornøyd med.

Den andre seilasens resultat hadde han grunn til å glede seg enda mer over:

– I den andre seilasen kom det et stort vindskift rett etter start som jeg lå på feil side av, så da ble det en jobb å ta igjen båter. Jeg prøvde å komme i takt med vindskiftene, men samtidig forsøke å finne åpne rom for å få fri vind. Jeg hadde dessuten en god første lens der jeg fikk tatt igjen mange båter.

Opphentingen endte med en 3. plass i hans røde felt som talte 51 seilere.

Hermanns finske sparringspartner, Kaarle Tapper, som også har Anton Garotte som trener, vant den første seilasen i sitt felt og ble nummer 16 i den andre seilasen. Garotte har med andre ord grunn til å være fornøyd med sine elever på VMs andre dag.

Komplett resultatliste