torsdag, 30 desember 2021

Mathias Berthet vant Helly Hansen Youth Award

Written by
VINNER: Mathias Berthet ble årets vinner av Helly Hansen Youth Award i hard konkurranse med to andre kandidater. VINNER: Mathias Berthet ble årets vinner av Helly Hansen Youth Award i hard konkurranse med to andre kandidater. FOTO: Morten Jensen
Med over 9000 avgitte stemmer ble det til slutt Mathias Berthet som vant Helly Hansen Youth Award. Avstemningen skulle vise seg å bli svært jevn. 

Seil-Norge ville det til slutt slik at KNS-seileren Mathias Berthet ble den andre vinneren av Helly Hansen Youth Award. Avstemningen ble avsluttet på selveste julaften, og da hadde Mathias fått 31 prosent av de i alt 9 187 stemmene som ble avgitt på de fem finalistene:

  • Celia Valeur Børresen (21) fra Stavanger
  • Jonas Sørlie (17) fra Nesodden
  • Mathias Berthet (20) fra KNS
  • Maja Anine Paulsen Moe (17) fra Ålesund
  • Vemund Gransæther (23) fra NTNUI

Som vinner får Mathias Helly Hansen-klær til en verdi av 10 000 kroner. 

Det var imidlertid slett ikke gitt at det var ham som skulle få denne garderoben, for rett bak han, med 29 prosent av stemmene, kom Jonas Sørlie. Helt tomhendt går han imidlertid ikke fra avstemningen. Jonas får HH-klær for 5000 kroner.

Det vanker også HH-klær på Maja Anine Paulsen Moe. Hun fikk 26 prosent av stemmene og kom på tredjeplass, og det gir henne klær for 2500 kroner.MJP 20200513 00712 8256 x 5504HELLY HANSEN-KLÆR: Mathias Berthet kan ta i bruk nye Helly Hansen-klær etter å ha vunnet HH Youth Award. FOTO: Morten Jensen

En ener som deler

Det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene, og det er også disse kriteriene kandidatene skulle bli målt opp mot når medseilere rundt om i det ganske land skulle avgi sine stemmer:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

På regattabanen har Mathias Berthet for lengst vist seg som en fremragende seiler med flere internasjonale medaljer, og han er på det norske utfordrerlandslaget i 49er. Men han har også markert seg utenom regattabanen.  Ved å ta initiativ til og vært med på å gjennomføre flere treningssamlinger, har han delt av sin egen kunnskap og sine erfaringer med mange andre. Han er også medforfatter av boken «The 29er manual», som blir betraktet som «selve bibelen» for skiff-seilere.

Og da han arrangerte 29er-samling i KNS, donerte han overskuddet fra samlingen til Marineoperatørene, som jobber for et bæredyktig, maritimt miljø i Oslofjorden.Mathias BerthetNTNU: Mathias Berthet har også engasjert seg i NTNUIs seilgruppe og har seilt for dem i seilsportsligaen. FOTO: Morten Jensen

En verdig vinner

– Jeg vil gratulere Mathias Berthet som en veldig verdig vinner av Helly Hansen Youth Award. Jeg synes også det er utrolig gledelig at vi fikk så mange forslag til kandidater til prisen. At det er så mange flotte ungdommer som bidrar til fellesskapet utenfor regattabanen, er helt fantastisk. Det er nettopp hva Helly Hansen Youth Award skal motivere til, så til neste år håper vi på enda flere kandidater til prisen, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Han synes også det er veldig morsomt at det har vært så stort engasjement rundt denne kåringen, som ble både svært jevn og veldig spennende.

I 2020 var det Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS som vant prisen.