onsdag, 09 februar 2022

Sterke sørlendinger i e-seiling

Written by
ENDRET TIDSSKJEMA: Datoene for de tre siste rundene i e-NM er endret. Seilasene som skulle ha gått 7. februar, er utsatt til 28. februar. ENDRET TIDSSKJEMA: Datoene for de tre siste rundene i e-NM er endret. Seilasene som skulle ha gått 7. februar, er utsatt til 28. februar.
Etter to runder i NM i e-seiling er det tre seilere fra Christianssands Seilforening blant de fem beste. Jon August Houge er ny mann i têt.

Jon August HougeI TÉT: Jon August Houge fra Christianssands Seilforening har tatt ledelsen i NM i e-seiling. FOTO: Fra Facebook.Frikk Hoven klarte ikke å holde konkurrentene helt unna  i den andre runden i e-seiling-NM. Men når han først måtte gi slipp på ledelsen etter første runde, var det ikke det verste som kunne skje at det var klubbkameraten fra Kristiansand, Jon August Houge, som passerte ham. 

Med en seier og to 6. plasser dumpet Frikk ned til 3. plass, mens Jon August klatret til topps med 1., 2. og 3. plass. Mellom seg har de Knut Osen fra Trondheim, som presterte å vinne en seilas og få to 2. plasser. Dermed er han á poeng med ledende Houge, men er bak fordi han har en førsteplass mindre enn sørlendingen.

Kjetil Solvang fra Christianssand, som vant sølv i fjorårets e-NM, ligger på femteplass, mens August Austefjord fra Grimstad, som er regjerende mester, foreløpig ligger på en 8. plass.

Komplett resultatliste.

Endret tidsskjema

NM i e-seiling fortsetter med tre runder til før den endelige finalen 28. mars der de 20 beste får delta og der alle må stille med blanke ark. De tar ikke med seg noen resultater inn i finalerunden, der er det best av tre seilaser som gjelder.

Det opprinnelige tidsskjemaet for mesterskapet er endret, hvilket betyr at det fortsetter 28. februar med tredje runde. Fjerde runde finner sted 14. mars og den femte og siste kvalifiseringsrunden seiles 21. mars.

Allsidige seilere

Og mye kan skje innen man kommer så langt, for e-seilerne skal mestre ulik seiling. I runde nummer tre vil seilasene foregå i 49er og det skal seiles på en simulert bane for hvordan forholdene er i Cadiz. I fjerde runde blir det seiling i J/70 i «Porto Cervo», mens den femte runden foregår i den foilende SailGP-katamaranen F50, som er god for hastigheter opp mot 50 knop.

De 20 finalistene må med andre ord vise at de behersker høyst ulik seiling på skjermen. I finalen blir de en seilas i hver av de tre klassene; 49er, J/70 og F50. Med andre ord – de tre seilerne som til slutt kan motta medaljer vil utvilsomt være verdige vinnere!