torsdag, 03 mars 2022

Derfor bør seilforeningene delta på klubbkonferansen

Written by
KLUBBKONFERANSEN: Klubbkonferansen vil gi alle landets seilforeninger inspirerende påfyll og nyttig kunnskap. KLUBBKONFERANSEN: Klubbkonferansen vil gi alle landets seilforeninger inspirerende påfyll og nyttig kunnskap. FOTO: Morten Jensen
– Klubbkonferansen tar for seg alt hva en seilforening skal ha av aktiviteter og byr på et veldig spennende program. Fredag 4. mars er siste mulighet for å melde seg på, sier NSFs generalsekretær Per Christian Bordal.

Klubbkonferansen finner sted lørdag 12. mars i Oslo, og dette er seil-Norges viktigste arena for utvikling og fellesskap. Konferansen er et fellesskap som skal spre informasjon og inspirasjon rundt om i seil-Norge.

– Vi har satt sammen et program som tar for seg alle sider av seilsporten, og ikke minst alt hva en seilforening skal og bør drive med. Vi mener derfor programmet vil gi både inspirasjon og nyttig kunnskap til alle som kommer, sier Bordal.

Noe han håper mange vil, men da må man snu seg rundt og melde seg på. Påmeldingfristen løper ut allerede fredag 4. mars.

– Jeg håper mange vil komme seg ut av sin digitale tilstand og benytte denne sjansen til å treffe likesinnete, lytte og utveksle erfaringer i fysiske omgivelser. Det har vi jo lengtet lenge etter to år foran ulike skjermer, sier Per Christian Bordal.

En lang rekke temaer vil bli tatt frem ogflere foredragsholdere er hentet for å belyse dem.

 • Programmet innledes av NSFs president, Guro Steine, som sammen med Ole-Petter Pollen trekker opp de store linjene i norsk seilsport.
 • NSFs nye sportssjef, Eirik Verås Larsen, vil ta for seg hvor seiling på topplan står og hvilke planer og tanker man har for landets fremste seilere.
 • Klubbkonferansen tar også for seg seilforeningenes mediearbeid – både ut mot pressen og i sosiale nettverk. Hva bør foreningene gjøre for å få oppmerksomhet rundt det de holder på med?
 • Jacob Ødum kommer fra Danmark for å fortelle om hvordan tracking kan benyttes til å forenkle og synliggjøre seilforeningenes regatta-arrangementer helt ned på grasrotplanet. Han representerer det verdensledende trackingfirmaet Trac-Trac. 
 • En stor del av medlemmene i norske seilforeninger er turseilere, og prosjektet SeilUt har vært en suksess og bidratt til å aktivisere mange turseilere. Tom Anker Skrede fra Ålesund vil fortelle om dette.
 • Havet er seilernes egen arena – det er regattabanen og det er turterrenget. Norges Seilforbund har engasjert seg sterkt i at denne arenaen skal være så ren og sunn som mulig, og Thomas Nilsson vil fortelle om NSFs egen «Hold havet rent»-kampanje.
 • Det har skjedd mye når det gjelder nybegynner-opplæring innen seiling i de senere årene. Nå blir det lagt vekt på mestring og allsidig, mens det gjerne er spesialisering og resultater som lett får størst oppmerksomhet. Rekrutteringsprosjektet «Peiling på seiling» vil bli behørig presentert – blant annet av NSFs breddekonsulent Emilie Kathrin Vabø og tidligere sportssjef Jan Steven Johannessen.
 • I Soon Seilforening seiler det damer og jenter mer enn noen gang. Hva de gjør, vil det bli fortalt om under Klubbkonferansen. NSF har et et eget prosjekt – «Flere jenter i seiling – lenger» der målet er å øke andelen av jenter som seiler betydelig. 
 • Seilere er glade i og stolte over aktiviteten sin, men det er ikke alle forundt å kunne delta i den. Prosjektet Vindskift har i flere år tatt med seg sårbar ungdom og innvandrere ut på seilturer. Under klubbkonferansen vil Ida Hellum og Susanne Wexels fortelle om «Seilernes inkluderingsuke».
 • Det fins også mange bevegelseshemmede som gjerne vil seile, men som ikke kan gjøre det uten at seilforeningene legger til rette for det. Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening og Stiftelsen VI vil fortelle om paraseilingens vilkår og mål.

 • Til slutt: Må et regatta-arrangement være så komplisert som mange vil ha det til? Henrik Wigers Larsen vil fortelle om hvilke muligheter man har for forenklinger og endringer innenfor de reglene som fins.

 •  

  Søndag er det ledermøte og fagseminarer for trenere, dommere og arrangører fra kl 11-15.00

 • Som sagt: Påmeldingfristen løper ut 4. mars – og påmeldingen kan gjøre her.  Hele programmet kan du se her.