mandag, 15 juli 2019

Tøff forsvarer-jobb for norsk ungdomslag

Written by
NORSK LAG: Det norske laget er klare for ungdoms-VM i Gdynia i Polen. Peer Moberg og Måns Hallstrøm som flankerer det norske laget, er trenere. NORSK LAG: Det norske laget er klare for ungdoms-VM i Gdynia i Polen. Peer Moberg og Måns Hallstrøm som flankerer det norske laget, er trenere. FOTO: Peer MOBERG (FB)
Seks norske seilere skal i ilden for å forsvare de norske fargene i World Sailing Youth Worlds.

I 2018 kom de norske seilerne hjem fra World Sailings ungdoms-VM med to gullmedaljer, så det er litt av noen sko årets lag skal fylle. Mesterskapet finner sted i Gdynina i Polen, og de første seilasene starter i dag.

Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty fra KNS stiller i 29er-klassen, der de skal forsvare VM-tittelen fra i fjor, og med de resultatene de har oppnådd tidligere i år, må de finne seg i å være favoritter til å kunne klare det. 

Amalie Wang og Fredrikke Foss, også de fra KNS, stiller i jenteklassen i 29er, der det ble norsk gull i 2018.

Tobias Birkeland fra Ran er norsk deltager i Laser Radial for gutter, mens Hanna Katle Fjon fra Stavanger deltar i jenteklassen.

I World Sailings Youth Worlds kan det, som i OL, stille kun en deltager fra hvert land. 28 lage deltar i guttenes 29er-klasse, mens det blant jentene er 25. Ditto tall for Laser-klassen er 57 og 47.