torsdag, 18 juli 2019

– Klart til å gi alt i VM

Written by
KLAR: Line Flem Høst føler seg godt forberedt og klar for VM i Laser Radial i Japan. KLAR: Line Flem Høst føler seg godt forberedt og klar for VM i Laser Radial i Japan. FOTO: Morten Jensen
110  konkurrenter fra 48 nasjoner møter Line Flem Høst fra KNS i VM i Laser Radial, som starter i Sakaiminato i Japan fredag 19. juli.

 – Forberedelsene til VM har gått fint, og jeg har følt meg rask på vannet de siste dagene. Og det er en veldig deilig følelse, sier en opplagt og kampklar Line Flem Høst dagen før VM braker løs.

Og det trenger hun saktens å være, for verdensmesterskapet i Sakaiminato kommer til å bli knalltøft. Alle de beste seilerne i verden er på plass, og for land som ennå ikke har kvalifisert inn en OL-plass i 2020, er dette mesterskapet helt avgjørende. Line sørget for norsk OL-plass i VM i 2018, så akkurat det presset slipper hun å ha på seg.

Fokus på starter og rundinger

Line Flem Høst forteller at hun har fått spesielle arbeidsoppgaver av sin polske trener, Piotr Wojewski, som også er trener for en av mesterskapets største favoritter, danske Anne-Marie Rindom, som Line trener sammen med.

– Fokus under VM ligger hovedsakelig på startene, og det å trekke av tidlig nok. Jeg kommer også til å være veldig konsentrert i merkerundingene og forsøke å ta gjennomtenkte beslutninger rett etter topp- og bunnmerket.

Danske Rindom er nevnt som favoritt, og en kan egentlig ta for seg resultatlisten fra det åpne EM-et i Porto tidligere i år, for å nevne de andre. Der vant Anne-Marie Rindom foran Nederlands svært erfarne Marit Bouwmeister og Emma Plasschaert fra Belgia. Alison Young fra England fulgte deretter på 4. plass foran Josefin Olsson fra Sverige og Thula Tenkanen fra Finland.

I tillegg er det en rekke andre seilere, som kanadiske Sarah Douglas, som er ranket som nummer tre i verden, og som det japanske hjemmehåpet, Manami Doi. Og så er jo den amerikanske veteranen Page Riley alltid farlig.

Litt opp og ned

Line Flem Høst ble nummer 19 i EM der hun åpnet sterkt og lå blant de seks beste i begynnelsen av mesterskapet, men etter hvert falt hun av utover i EM-et. I Kieler Woche litt senere ble hun slått av Caroline Rosmo fra Bundefjorden, men en skadet hofte hemmet seilingen og gjorde at hun sto over siste seilas. Nå skal hun være kvitt de plagene.

– Det er et stort felt med hele toppen på deltagerlisten, så det blir en hard kamp. Men jeg føler meg klar til å gi alt, sier Line Flem Høst.

Line tok en 4. plass under verdenscupen i Genova i våres, og klarer hun ytterligere en topp 10-plassering nå i VM, vil hun ha klart det første norske OL-kravet og bli erklært som «offisiell» OL-kandidat.