søndag, 21 juli 2019

– Line er skjerpet og en av de raskeste

Written by
RASK: Line Flem Høst er en av de raskeste i Laser Radial-feltet som seiler om VM-medaljer i Japan. RASK: Line Flem Høst er en av de raskeste i Laser Radial-feltet som seiler om VM-medaljer i Japan. FOTO: Junichi Hirai
Line Flem Høsts polske trener, Piotr Wojewski, mener hun er en av dem som seiler fortest i Laser Radial-feltet, som nå kjemper om VM-medaljer i Japan.

Etter to tredjeplasser i de to første seilasene, innledet Line Flem Høst dagens seilaser med en 2. plass. Dermed rykket hun også opp på 2. plass sammenlagt. Men så buttet det litt. En 18. og 23. plass i de to neste seilasene sendte Line ned på 7. plass sammenlagt. Der ligger hun nå før mandagens seilaser.

Lines polske trener, Piotr Wojewski, som også er trener for de danske seilerne, har likevel stor tro på sin norske elev.

– Hun er en av dem som seiler aller raskest og hun virker å være svært skjerpet, sier han.

Fysisk og mental trening

At Line Flem Høst nå synes å ha etablert seg i Laser Radial-toppen, mener han har flere årsaker.

– Gode starter og god båtfart har så langt vært hva som har fungert for Line. Mental trening og svært god fysisk form er også en del av nøkkelen til at hun nå konkurrerer på ypperste internasjonale nivå.

Til nå har seilerne vært igjennom fem kvalifiseringsseilaser og Line Flem Høst står etter innledningsseilasene med serien 3-3-2-18–23. Én seiler har skilt seg klart ut, og det er svenske Josefin Olsson, som har en 5. plass som sitt dårligste resultat. På annenplass sammenlagt følger amerikanske Paige Railey mens Marit Bouwmeister fra Nederland er nummer tre. Line Flem Høst ligger kun fire poeng bak henne. Regjerende europamester og Line Flem Høsts sparringpartner, Anne-Marie Rindom, ligger på 10.plass – åtte poeng bak Line.

– I morgen begynner alvoret. Da starter finaleseilasene der de 56 beste skal seile seks seilaser før medaljene deles ut, sier Piotr Wojewski.

Underfortsått: Mye kan ennå skje!