tirsdag, 23 juli 2019

Endelig stemte det for Line Flem Høst

Written by
SEIER: Seier i dagens siste seilas, viser hva Line Flem Høst har kapasitet til. SEIER: Seier i dagens siste seilas, viser hva Line Flem Høst har kapasitet til. FOTO: Junichi Hirai
Etter en trøblete gårsdag, seilte Line Flem Høst inn til seier i dagens siste seilas under VM i Laser Radial i Japan.

Etter en strålende innledning har Norges eneste VM-deltager i Laser Radial for damer, Line Flem Høst fra KNS, slitt med å få ut sitt potensiale og få full klaff i de knallharde VM-seilasene. I dagens siste seilas hadde hun imidlertid full klaff og seilte inn til seier. Og med den seieren avanserte hun fra 19. til 15. plass sammenlagt. 

Mesterskapet avsluttes i morgen med to seilaser, og med to gode resultater er det fortsatt mulig for Line å seile seg inn blant de 10 beste, som er et kritisk krav med tanke på OL-deltagelse til neste år. Hennes polske trener, Piotr Wojewski, mener hun har kapasitet til det, og at Line er en av dem som har aller best båtfart under dette mesterskapet.

Mye gikk galt

Gårsdagens seilaser ble vanskelige for Line.

– Forholdene var slik at de som nådde de positive trykkforskjellene på banen først, vant stort på det. I den første seilasen fikk Line en god start, men hun ble hindret for lenge av andre seilere  i å slå seg fri. Det gjorde  at hun ikke nådde et slikt fordelaktig trykk, og det ble et stort gap mellom henne og de beste, et gap  hun ikke hadde mulighet til å tette, forteller Piotr Wojewski.

I den andre av gårsdagens seilaser fikk hun en strålende start, men linen til bomvangen kilte seg inn i blokken til storseilskjøtet, noe som gjorde at hun ikke fikk regulert bomvangen (kicken) under hele seilasen, noe hun tapte mye på.

– Vi  måtte kappe kick-linen etter seilasen for å få løst den ut, sier treneren.

Topp 10 ikke umulig

Line Flem Høsts resultatrekke ser nå slik ut: 3-3-2-18-23-33-46-37-1. Med 46. plassen der bomvangen kilte seg fast strøket, gir dette henne 120 poeng. Frem til 10. plassen er det nå 28 poeng. Og med tanke på at de aller fleste seilerne har svært varierende resultater – det er et svært jevnt VM-felt – vil to gode seilaser i morgen kunne gi Line et godt løft på resultatlisten. Amerikanske Page Riley på 10. plassen hadde for eksempel en 21. og et black flag i dagens to seilaser.

Line Flem Høsts danske treningspartner, Anne-Marie Rindom, har hatt en utvikling stikk motsatt av Lines. Den danske seileren åpnet svakt og lå til å begynne med langt nede på resultatlisten, men før VMs siste ligger hun nå som nummer 1.