onsdag, 24 juli 2019

– Et sinnsykt vanskelig mesterskap

Written by
1. PLASS: Selv om resultatene ble varierende, kan Line Flem Høst glede seg over å ha vunnet en av seilasene i VM. 1. PLASS: Selv om resultatene ble varierende, kan Line Flem Høst glede seg over å ha vunnet en av seilasene i VM. FOTO: Juichi Hirai
– Dette har vært et sinnsykt vanskelig mesterskap med mange oppturer og nedturer, sier Line Flem Høst etter at hun endte VM i Laser Radial for damer på en 19. plass sammenlagt.

Resultatene i årets VM i Laser Radial for damer forteller sitt om et usedvanlig jevnt og åpent mesterskap. Det hører for eksempel til sjeldenhetene at en bronsevinner avslutter et mesterskap med 37. og 11. plass, noe britiske Alison Young gjorde. Eller at sølvvinneren må telle med en 23. plass etter at de to dårligste resultatene er strøket. Noe Marit Bouwmeister fra Nederland måtte ha med seg i poengsummen sammenlagt. Selv mesterskapets etter hvert suverene vinner, Anne-Marie Rindom fra Danmark, hadde en 28. plass hun til slutt kunne stryke.

Line Flem Høst endte til slutt på en 19. plass, til tross for hun hadde en 1. plass, en 2. plass og to 3. plasser i sammenlagt-resultatet sitt. 

Toppnivået er der

– Ja, toppnivået er jo der, men bunnivået er ennå for dårlig, sier hun.

På mesterskapets siste dag endte hun på 27. og 28. plass i de to seilasene. Hun forklarer det slik:

– I dag var det opptil 40 grader skift og kjempestore trykkforskjeller. Jeg har ligget alt fra nummer 45 til topp 10 i begge seilasene, og det har føltes litt som bingo i blant. 

Og tilsvarende forhold har det vært nesten under hele mesterskapet.

– Det har vært ekstremt utfordrende forhold hele uken.

Line Flem Høst forteller at hun er veldig fornøyd med fremgangen på startene og farten i mye vind. 

– Men jeg har ikke vært like fornøyd med noen ganger å prøve å seile «safe» – når det ikke har vært mulig å sikre seg noen ting i disse forholdene. Jeg måtte bare gå for det jeg trodde jeg så, og, sier hun,

– Noen ganger be om at det var riktig. 

Har gitt alt

Vanskelige forhold og stor variasjon i resultatene har også vært en stor mental utfordring.

– Jeg har gitt alt jeg hadde og er helt ferdig nå. Jeg er stolt av innsatsen min, men må ta en god runde og se hva som skjer i de dårligste seilasene, sier hun.

Under EM tidligere i år ble det også en 19. plass på Line Flem Høst. Neste utfordring for den norske Laser Radial-seileren blir prøve-OL i august.