torsdag, 23 juni 2022

Per Christian Bordal tar fire år til

Written by
FIRE NYE ÅR: Per Christian Bordal fortsetter som generalsekretær i Norges Seilforbund frem til høsten 2026. FIRE NYE ÅR: Per Christian Bordal fortsetter som generalsekretær i Norges Seilforbund frem til høsten 2026. FOTO: Morten Jensen
Per Christian Bordal fortsetter som generalsekretær i Norges Seilforbund. Styret i NSF har fornyet hans åremålskontrakt med fire nye år.

Generalsekretærjobben i Norges Seilforbund er en åremålsstilling som har en begrenset periode på fire år. Inneværende avtale løper til 1. oktober 2022 og kan fornyes med nye fire år, og det er hva styret i Norges Seilforbund og Per Christian Bordal nå er blitt enige om.

–  Jeg er svært glad for at Per Christian har takket ja til å fortsette som generalsekretær i NSF. Styret er veldig fornøyd med den jobben han har gjort de siste fire årene. Forbundet har under Per Christians ledelse etablert en solid plattform både finansielt og organisatorisk og er godt posisjonert for å levere på strategien som ble vedtatt av seiltinget i 2021. Med Per Christian ved roret videre får vi en viktig kontinuitet i dette arbeidet, sier Guro Steine, president i Norges Seilforbund

Hun forteller at styret har gjennomført en grundig prosess der alle styremedlemmene er blitt engasjert i å forhøre seg hos ulike referanser om Per Christian Bordals arbeid og virke i Norges Seilforbund.

– Tilbakemeldingene har vært udelt positive. Veldig mange trekker særlig frem Per Christians engasjement for seiling, hans brede kontaktflate og evne til å se løsninger. Det er tillegg veldig hyggelig å få tilbakemeldinger om at forbundet har en klok og tydelig kaptein, sier Guro Steine.

Glad, og med planene klare

– Jeg er veldig glad for at styret har tillitt til at jeg kan lede norsk seiling videre, og jeg gleder meg til å gå løs på fire nye år sammen med en dedikert administrasjon, internasjonale topptrenere og et godt fremoverlent styre. Jeg er fortsatt både sulten og ydmyk i forhold til oppgaven, sier Per Christian Bordal, som allerede har rettet blikket fremover:

– Vi har i de siste årene løftet toppidretten, breddeseilingen, utdanningen og kommunikasjonen. Dessuten er økonomien blitt bedret, men fortsatt er det mye som kan videreutvikles – og det motiverer meg. Nå når vi har en meget kompetent bemanning både innen breddeidretten og toppidretten, kommer jeg til å prioritere arbeidet med å skaffe NSF mer frie midler – det vil si midler som forbundet selv kan prioritere, i motsetning til de øremerkede midlene vi mottar. Med mer penger vi selv kan disponere, vil NSF kunne yte enda mer for flere deler av seil-Norge.

Sier Per Christian, som før han ble ansatt som generalsekretær i Norges Seilforbund, hadde flere år som breddeseilingskonsulent i seilforbundet. Bredde og utdanning har alltid stått hans hjerte nær. Naturlig nok, Per Christian har studert fire år ved idrettshøyskolen med trenerutdanning rettet mot seiling som spesialisering og han har nok pedagogisk ballast til å kunne være lærer.

Da Espen Guttormsen sluttet som generalsekretær, ble Per Christian konstituert som hans erstatter inntil styret fikk områdd seg. Han gjorde en overbevisende jobb og ble fast ansatt i stillingen i 2018 – en kontrakt som nå er blitt fornyet for fire nye år. Det innebærer at Per Christian vil være NSFs generalsekretær frem til utgangen av september 2026.

Per Christian er også en svært habil regattaseiler, noe han stadig viser de gangene han har tid til å «slenge seg med» i en regatta. I 1989 vant han som ung seiler sølv i NM for Europajoller bak Peer Moberg, og 30 år etter – i  2019 – seilte han og kona Beate inn til bronse i Killing-NM. De er også påmeldt i årets NM i Killing. Da seilsportsligaen hadde sitt avsluttende stevne i Trondheim i 2019, sørget Per Christian og sammen med barna Marie, Herman og Henrik for at seieren i eliteserien i den runden gikk til Moss Seilforening.