mandag, 25 juli 2022 11:43

Far og barn tok alt i Killing-NM

Written by
KILLING-PALLEN: Fra venstre Stina Sophie og Christen Horn Johannesen, Kalle og Kristian Nergaard, Fabian og Kristoffer Spone. KILLING-PALLEN: Fra venstre Stina Sophie og Christen Horn Johannesen, Kalle og Kristian Nergaard, Fabian og Kristoffer Spone. FOTO: Børre Hekk Paulsen
Det ble svært så familiært i NM i Killing i år. Alle medaljene gikk til mannskaper med far og barn – og alle medaljene havnet hos «Team Bagdad».

Killingen ble i sin tid på 1950-tallet tegnet av Sigurd Herbern som en «idiot-sikker» rekrutteringsbåt som ikke skulle kunne kullseile. Av alle eksisterende NM-klasser er Killingen med sine fyldige, runde linjer og beskjedne seilføring trolig også den mest sakteseilende. Det betyr imidlertid ikke at det å kunne hevde seg for hvem som helst, er noen enkel sak i denne klassen.

Deltagerlisten, som i år talte 38 lag, var spekket med kjente og gode seilernavn, og trioen av skippere som til slutt besteg seierspallens tre plasser, er alle blant Norges ni mestvinnende NM-seilere gjennom tidene!

Et annet særtrekk ved årets medaljevinnere er at alle lagene bestod av far og barn. Og om ikke det er nok; alle medaljevinnerne tilhørte seilerfellesskapet «Team Bagdad».

Lenge har NM i Killing vært et internt familie-oppgjør mellom brødrene Peder og Kristian Nergaard. Peder har gått sierende ut av alle tidligere oppgjør, men i år lyktes det endelig for Kristian å vinne mesterskapet sammen med sønnen Kalle. Og en skikkelig revansje fikk han på lillebror Peder, som seilte sammen med datteren Emilie, og som denne gangen ble skjøvet helt ut av pallen og ned på 5. plass.

To ganger har Kristoffer Spone vunnet Killing-NM. Først med datteren Karmen i 2018 og i 2021 med sønnen Fabian. Denne gangen måtte «Koffer» og sønn ta til takke med 2. plass.

På bronseplass kom «Koffer»s faste taktiker i mange klasser, Christen Horn Johannessen, som seilte sammen med datteren Stina Sophie. Bak dem fulgte Anette Melsom Myhre og Magnus Hedemark, som ble norgesmestre i klassen i 2019.

Komplett resultatliste.

Med seieren i Killing-NM er Kristian Nergaard atter kvalifisert for Mesternes Mester – et mesterskap han har kvalifisert seg for nesten alle gangene siden mesterskapet ble introdusert i 2009 – et mesterskap Kristian den gangen vant.

Kristian Nergaard var den 14. NM-skipperen som til nå har kvalifisert seg for Mestenes Mester 2022. Du kan følge hvordan mester-listen bygger seg opp på Mesternes Mesters deltager-side.