mandag, 01 august 2022 09:14

Sterke prestasjoner i ILCA 6-VM

Written by
7. PLASS: Sverre Langaas-Holt seilte inn til 7. plass i ILCA 6-VM for juniorer (U19). 7. PLASS: Sverre Langaas-Holt seilte inn til 7. plass i ILCA 6-VM for juniorer (U19). FOTO: Eric Andresen
I konkurranse med 158 ILCA 6-seilere stod Sverre Langaas-Holt og Jens Kaastad Ørjavik for svært gode prestasjoner.

22A3153 Original jens og SverreTO SEILERE: Jens Kaastad-Ørjavik og Sverre Langass-Holt var norske deltagere i ILCA 6-VM. FOTO: Mette Langaas-HoltNorge deltok med to seilere i U19-VM i ILCA 6-klassen i Houston i USA. Mesterskapet er nettopp avsluttet, og Sverre Langaas-Holt (KNS) og Jens Kaastad Ørjavik (Bundefjorden) kan reise hjem med prestasjoner de har all grunn til å være stolte av.

Sverre endte mesterskapet på en strålende 7. plass. I serien av seilaser kom han i mål som nummer to tre ganger – to i kvalifiseringen og en gang i det avsluttende gullfeltet. Av i alt 11 seilaser, var det kun i to av dem han kom i mål med et tosifret resultat.  I alle de øvrige seilasene var han topp ti!

Jens kan se tilbake på en 20. plass sammenlagt. 52 seilere deltok i gullfeltet – noe som betyr at han var godt foran midten i feltet av verdens aller beste ILCA 6-seilere. Mesterskapet hadde også et sølv- og bronsefelt med tilsvarende mange seilere som i gullfeltet, så 7. og 20. plass i dette selskapet står det respekt av. Seks av seilasene kom Sverre i mål som topp ti. En av dem var en 6. plass i den andre seilasen i gullfinalen. Da kom de norske seilerne i mål som nummer 6 og 8.

Verdensmester ble Mattia Cesana fra Italia foran Erik Norlén fra Sverige og Caleb Armit fra New Zealand. I jenteklassen der ingen norske seilere deltok, vant irske Eve McMahon. Hun vant mesterskapets mest suverene seier med åtte av 11 førsteplasser.

Resultater. 22A2638 Original jens20. PLASS: Jens Kaastad Ørjavik ble nummer 20 sammenlagt. FOTO: Eric Andresen.