onsdag, 17 august 2022

Bjarne Kristensen forsvarte NM-gullet

Written by
GULL: Bjarne Kristensen forsvarte NM-gullet han vant i Grimstadjolle i fjor. Bildet er fra 2021 da han seilte med Pedro Fabigas. GULL: Bjarne Kristensen forsvarte NM-gullet han vant i Grimstadjolle i fjor. Bildet er fra 2021 da han seilte med Pedro Fabigas. FOTO: Grimstad Seilforening
Bjarne Kristensen hadde to sterke, lokale utfordrere, men han klarte likevel å forsvare NM-tittelen i Grimstadjolle.

I fjor vant Bjarne Kristensen fra Grimstad Grimstadjolle-NM sammen med Pedro Fadigas. I årets NM stilte Bjarne med  Bård Sæthre fra Brevik for å forsvare tittelen. De er ikke ukjente med hverandre, for Bård var med både 2018 og 2019 da de vant bronse.

Som hardeste motstandere hadde Bjarne Kristensen tidligere norgesmestre i klassen som August Austefjord og Giorgios Nikoltsis. De to utgjør kjernen i Grimstad Seilforenings sterke lag i eliteserien i seilsportsligaen, så de er på ingen måte enkle seilere å skubbe seg på. Snarere tvert i mot.

Men Grimstadjolle-nestoren Bjarne Kristensen klarte brasene etter et jevnt oppgjør med August og Girgios og deres mannskaper, og han vant dermed sin sjette NM-tittel i klassen. Kun ett poeng var han og Bård foran August og Kjartan Hoftun. De igjen var et fattig poeng foran Giorgios og Vidar Ljungstrøm. Det ble med andre ord en nøyaktig reprise fra 2021, for da var rekkefølgen nøyaktig den samme.

14 båter deltok i mesterskapet Og det er det nest laveste antallet siden Grimstadjolle-klassen fikk NM-status i 1993. Mesterskapet under sommerlige og gode forhold i Grimstadjollens hjemby. Samtlige NM siden 1993 har vært arrangert i Grimstad (!).

Resultater