onsdag, 17 august 2022

Ungdomsligaen samler ungdommer

Written by
UNGDOMSLIGA: Ni lag er påmeldt til ungdomsligaen så langt, men det er plass til flere. – En glimrende anledning til å utvide seilkompetansen, sier NSFs generalsekretær. UNGDOMSLIGA: Ni lag er påmeldt til ungdomsligaen så langt, men det er plass til flere. – En glimrende anledning til å utvide seilkompetansen, sier NSFs generalsekretær. FOTO: Morten Jensen
Ni foreningslag er foreløpig påmeldt til ungdomsligaen som vil ha sin første runde i Ålesund  3. til 4. september. Det er plass til flere.

– Det ser veldig lovende ut, og dette blir spennende. Jeg gleder meg, sier generalsekretær Per Christian Bordal, som er en av dem som har ivret mest for å få etablert en egen seilsportsliga for ungdom.

Ligaen er for seilere som er født i 2002 og til og med i 2008, og den består i år av to stevner. Det første finner sted i Ålesund 3. og 4. september, det andre i Åsgårdstrand 1. og 2. oktober.

Til nå er ni foreningslag påmeldt. Vertsskapet i Ålesund stiller med to lag, og det samme gjør KNS. I tillegg deltar Stavanger, Moss, Ran, Åsgårdstrand og Tønsberg. 

I motsetning til i seilsportsligaen kan seilforeningene stille med flere lag, noe Ålesund og KNS så langt har benyttet seg av.

– I den andre enden er problemstillingen en annen; at det fins noen seilere som gjerne vil delta, men foreningen klarer ikke å mønstre fullt lag. Vi har derfor innført en bestemmelse nå i det første ungdomsøliga-året at de seilforeningene som ikke er i stand til å stille med et eget, fullt lag, kan rekruttere seilere fra andre seilforening og danne lag med dem, sier Bordal.

Det ene av Ålesunds to lag er et rent jentelag. Det samme er KNS’ ene lag. De øvrige foreningslagene er blandingslag, men jenteandelen i ungdomsligen er vesentlig større enn i seilsportsligaen.

– At det er ni lag som deltar er veldig bra, men det er plass til flere. Ungdomsligaen vil være en glimrende anledning til å utvide og utvikle sin seilkompetanse og seilglede. Her vil man oppleve en annen form for seiling enn den man kanskje vanligvis har i sin faste klasse.

Per Christian Bordal sier også at ungdomsligaen jo også er et tilbud til alle seilere som ikke har egen båt, men som vil konkurrere mot likesinnede.

Ligarunden i Ålesund vil starte om morgenen lørdag med en innledende opplæring i liga- og kjølbåtseiling for ungdommene som skal delta. Thomas Nilsson vil stå for denne gjennomgangen før seilasene settes i gang.