torsdag, 01 september 2022

Nye arrangør-seminarer starter snart

Written by
ARRANGØR-SEMINARER: Det å arrangere regattaer har mange sider og oppgaver, og mye av dette vil bli temaer i høsten og vinterens arrangør-seminarer. ARRANGØR-SEMINARER: Det å arrangere regattaer har mange sider og oppgaver, og mye av dette vil bli temaer i høsten og vinterens arrangør-seminarer. FOTO: Morten Jensen
De svært populære digitale arrangørseminarene som ble holdt i vinter, starter snart igjen. 26. oktober er første seminar, så det er bare å krysse av i almanakken.

– Formatet på årets seminarer vil stort sett følge malen fra i fjor, sier Henrik Wigers Larsen i arrangørutvalget, som var primus motor for seminarene i vinter.

Det betyr at seminarene holdes digitalt på Teams, og at det vil være ulike temaer hver kveld.

– Første del av kvelden vil være en felles seanse med «eksterne» bidragsytere innen forskjellige områder. Siste del av kvelden vil vies teori som retter seg spesifikt mot de som vil sertifiseres eller bare lære mer om det å være regattasjef, sier Wigers Larsen.

Seminarene er lagt opp slik at de skal være interessante for alle som arrangerer regattaer – eller vil lære mer om det fordi man rett og slett synes det er spennende og interessant å arrangere regattaer. Men innholdet skal også kunne føre frem til sertifisering som regattasjef for dem som vil bli det.

– Fjoråret viste oss at der er mye engasjement, erfaring, gode ideer og flinke folk i seil-Norge som kan bidra til å utvikle oss alle. Noen skal arrangere klubbseilaser andre skal arrangere EM. Alle skal vi gjøre det litt bedre i 2023 enn vi gjorde det i 2022.

Det er målet som arrangørutvalget har; at vi alle skal bli litt bedre til å arrangere regattaer.

Temanene som står på tapetet for den kommende seminarrekken, er disse:

  • Nye formater (iQFOiL og andre foilende klasser)
  • Holdningsskapende arbeid (både blant seilere, arrangører, support og publikum)
  • Norge som arrangør av internasjonale mesterskap – kan vi hjelpe hverandre?
  • Ny teknologi (dronebøyer og annet)
  • Flere seilere – lenger – kan arrangører påvirke dette?

Og mye annet spennende, sier Henrik Wigers Larsen.

– Men, legger han til, –  for at temaene skal skal treffe så mange som mulig og gi oss påfyll av nyttig informasjon, vil vi i arrangørutvalget gjerne høre fra deg. Vi er sikre på at du har erfaring fra sesongen  – god eller dårlig – som vi kan lære av, eller at du har ønsker om å få belyst et spesielt tema – eller at du har Innspill og kommentarer til hva vi kan gjøre bedre i forhold til fjorårets seminarrekke

– Bruk gjerne e-post og send meg noen ord, slik at vi sammen kan skape noen hyggelige onsdagskvelder i den virtuelle sofaen, oppfordrer Henrik Wigers Larsen.

Datoene for seminarene er: 26.10., 16.11. og 07.12. nå i høst, og så starter de opp igjen 11.01., 01.02., 08.03. og 29.03 til neste år.

Kryss av i kalenderen!