torsdag, 20 oktober 2022

26. oktober starter de: Arrangørseminarene

Written by
ARRANGØR-SEMINAR: 26. oktober starter rekken av arrangørseminarer med et spennende innhold. ARRANGØR-SEMINAR: 26. oktober starter rekken av arrangørseminarer med et spennende innhold. FOTO: Morten Jensen
Norges Seilforbunds arrangørseminarer på Teams ble svært populære i fjor. 26. oktober starter årets seminarrekke, og det er bare å henge med fra begynnelsen av.

Stikkord for seminarrekken er «det gode arrangementet», og seminarene er for alle som har en eller annen rolle under et seilarrangement – eller som har lyst til å være med på det gode fellesskapet man opplever som en del av arrangørstaben. LINK til ZOOM.

  Enten du er tur- og havseiler, jolle/brettseiler, dugnadsfrivillig, dommer eller arrangør  vil seminarene gi mulighet til å lære av andre som har gjort både gode og mindre gode erfaringer. Med innspill og kommentarer fra alle «leire», er målet at vi sammen skal kunne levere et godt produkt til kunden vår – SEILEREN, sier Henrik Wigers Larsen, som står for gjennomføringen av seminarene.

Han forteller at årets seminarrekke vil, som i fjor, forsøke å følge et «årshjul» når det gjelder temaene. 

– Vi begynner med planlegging i høst og avslutter med premieutdeling for vellykket seiling i mars. Da sikrer vi at vi er klar til å levere enda bedre arrangementer i 2023 enn vi gjorde i 2022. 

Som i fjor vil seminarkveldene bli delt i to. Første del vil inneholde et tema som bør være interessant for alle. Andre del vil fokusere mer på teori for dem som ønsker å sertifisere/fordype seg i arrangørens rolle. 

– Erfaring viser at denne teoridelen kan være nyttig for de fleste – også for seilerne.

Et spørsmål Henrik Wigers Larsen stadig får, er om det er hensiktsmessig å delta på årets seminarer dersom man deltok i fjor?

  Svaret på det er et klart ja. Alle har i løpet av året gjort seg nye erfaringer som kan deles med andre eller støtt på utfordringer som må løses. Alle er derfor hjertelig velkomne til årets seminarer!

Sier han – ikke bare som en velkomsthilsen, men også som en oppfordring.

Det første seminaret, som avholdes 26. oktober, vil ikke ha noen egen teoridel til slutt. Hele kvelden vil være «en åpen post».

– Som innleder og inspirator har vi fått med oss Bruno de Wannemaeker. Bruno er en belgier som har viet både sin profesjonelle- og dugnadsbaserte innsats til idrett. Han har vært arrangør, dommer og måler på alt fra OL til klubbseiling. Hans hovedfokus har vært på brettseiling og kite på aller øverste nivå. Bruno vil forsøke å fortelle oss litt om utviklingen i seilsporten.

– Og da vil det for eksempel handle om, forteller Henrik:– Hva gjør vi når alt går litt fortere enn vi er vant til? Hvordan planlegge og forholde seg til store arrangmenter? Hva kan vi ta med oss inn i klubbseiling?

– Dessuten er det jo alltid nyttig å lytte til gode historier fra virkeligheten fra de som har vært involvert i utrolig mange arrangementer på alle nivå. Spesielt vårt stadig voksende brettmiljø bør kjenne sin besøkelsestid når mannen som var sentral i skiftet fra RS:X til IQFOiL, gjester oss, sier Henrik.

– De påfølgende kveldene i seminarrekken vil få høre fra både store og små seilforeninger om deres erfaringer innen de forskjellige temaene og områdene et seilarrangement omfatter. 

– Dette tør du ikke gå glipp av?

Sier Henrik Wigers Larsen.

Har du ønske om å få de formelle papirene som regattasjef i orden, må du melde deg på til seminarene i Min idrett. Vil du bare følge seminarene som tilhører og interesert, kan du bare klikke deg inn på ZOOM linken til seminaret.