mandag, 17 oktober 2022 07:44

Det ville seg ikke for Line Flem Høst

Written by
GIKK IKKE VEIEN: Alt så lyst ut for Line Flem Høst etter kvalifiseringen. Men så buttet det verdensmesterskapets finale.. GIKK IKKE VEIEN: Alt så lyst ut for Line Flem Høst etter kvalifiseringen. Men så buttet det verdensmesterskapets finale.. FOTO: Helen Gulli
Det ville seg ikke for Line Flem Høst i VM i ILCA 6 for damer. Den gule ledertrøya hun hadde etter kvalifiseringsseilasene, ble forvandlet til en 19. plass i finalen.

Etter en glitrende innledning av årets VM i ILCA 6 for damer i USA der hun avsluttet tre dager med kvalifiseringsseilaser på toppen av resultatlisten, gikk det ikke lenger veien for Line Flem Høst.

Allerede etter første finaledag var det noe som ikke stemte. Line skrev på facebooksiden sin:

– Morsomt å seile med gul bib i dag!! Men moroa stoppet der. Jeg fant aldri helt ut av skiftene på kryssene, og det endte med tre medium race som flytter meg litt ned på listene.

De tre medium racene bestod i plasseringene 14, 15 og 20. Dagen etter ble det 22., 27. og 13. plass. Da skrev Line:

Noen dager er det ingenting som stemmer samme hvor hardt man prøver. Utrolig kjipt å kjenne at selvom man gir absolutt alt man har der ute, så hjelper det lite om ting ikke klaffer. Disse dagene kommer til å analyseres og jobbes hardt med over vinteren.

Den siste finaledagen startet med en 29. plass for Line, og så er det som man kan ane en viss frustrasjon i den siste seilasen; nå får det bære eller briste.

I VMs siste seilas ble Line flagget av for tjuvstart.

Verdensmesterskapet endte med en 19. plass til slutt for Line Flem Høst.

Verdensmester ble Danmarks regjerende olympiske mester, Anne Marie Rindom. Hun innledet mesterskapet langt bak Line, men for den danske stjernen gikk det motsatt vei. Hun vant først og fremst takket være at hun hele tiden holdt seg oppe blant de ti beste i alle seilasene bortsett fra en, en 20. plass som hun kunne stryke sammen med en 10. plass. 20 poeng var hun foran nummer to, Maud Javet fra Sveits, som igjen var to poeng foran Emma Plasschaert fra Belgia.