torsdag, 01 desember 2022 09:16

HH Youth Award: Dette er årets finalister

Written by
HH YOUTH AWARD 2022: De endelige fem finalistene er plukket ut. HH YOUTH AWARD 2022: De endelige fem finalistene er plukket ut.
Fem kandidater er plukket ut til finalerunden og til den endelige avstemmingen om Helly Hansen Youth Award 2022. Fra 10. desember og frem til jul er det opp til deg å avgjøre hvem som til slutt skal få prisen.

Det kom inn svært mange gode forslag til kandidater til prisen Helly Hansen Youth Award 2022. Hele 20 verdige kandidater ble foreslått, noe som gjorde oppgaven til juryen med å redusere de 20 til fem endelige kandidater utfordrende

– Det er utrolig morsomt og hyggelig at vi fikk så mange forslag til seilere som fortjener denne prisen. Det var virkelig en vanskelig jobb å skulle finne de fem finalistene – det ble til slutt en intern avstemning. Jeg synes forslagsstillerne har truffet godt med tanke på kriteriene som gjelder for prisen. Dette er jo en litt annerledes pris der resultater ikke er et vesentlig kriterium, sier generalsekretær i NSF, Per Christian Bordal. 

Til slutt var det disse fem som slapp igjennom nåløyet:

  • August Hanevik, Stavanger Seilforening
  • Henrik Haaland/Joachim Bergsbakk, Kongelig Norsk Seilforening
  • Albertine Lind, Bergens Seilforening
  • Eira Nilsson, Kongelig Norsk Seilforening
  • Mikael Tveita, Åsane Seilforening

For å komme frem til de endelige fem har juryen vektlagt følgende elementer knyttet til kandidatene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

– Forslagsstillernes begrunnelse for kandidatene som de har foreslått, har spilt en viktig rolle med hensyn til utvelgelsen, sier Per Christian Bordal.

Vinneren av Helly Hansen Youth Award vil få et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Det deles også ut en annen- og en tredjepremie med tilsvarende gavekort på henholdsvis 5000 og 2500 kroner.

Hvem som vinner prisen, er det seil-Norge – du og jeg – som avgjør. Avstemningen åpner 10. desember og avsluttes 24. desember – på selveste julaften. 30. desember vil vinneren bli offentliggjort. 

I dagene fremover vil du kunne lese mer om de fem finalistene her på seilforbundets sider.