mandag, 05 desember 2022 12:53

HH Youth Award-nominert #1: August Hanevik

Written by
NOMINERT #1: August Hanevik, Stavanger Seilforening NOMINERT #1: August Hanevik, Stavanger Seilforening FOTO: Morten Jensen
August Hanevik fra Stavanger Seilforening har utviklet seg til å bli en allsidig seiler, og han er en pådriver og et forbilde i sitt lokalmiljø.

August Hanevik (20) er en av fem finalister som nå er i den siste runden om hvem som skal få HH Youth Award-prisen. Prisen utdeles til ungdommer mellom 16 og 23 år, og det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er

August er i utgangspunktet en ILCA 7-seiler, men han har markert seg på en rekke andre områder i norsk seilsport. Blant annet har han vært en svært sentral lagspiller for foreningen sin i seilsportsligaen. Først var han en pådriver for å få Stavanger Seilforening til å stille lag i seilsportsligaen. Deretter var han med å seile foreningen til seier i 1. divisjon i 2021, og i år ble Stavanger Seilforening nummer tre i eliteserien og er klare for Sailing Champiosn League.

August seilte som skipper i tre av ligastevnene i år, og da med et fokus på å ha med seg et nytt lag hver gang – og å stille med det yngste laget. Han var også med på laget da Stavanger vant ungdomsliga-stevnet i Stavanger.

Stavanger Seiforeninger har ikke egne J/70-er å trene i, men benytter seg av båter av typen Bavaria B/One. Disse båtene har August i en årrekke hatt ansvaret for vedlikeholdet av. Dette for at liga-seilerne skal ha båter å trene i, men også for at båtene skal være et tilbud til andre ungdommer i foreningen. Interessen for kjølbåt-seiling har økt betydelig blant ungdommen i Stavanger takket være at disse båtene er i orden og tilgjengelige.

Ved siden av egen seiling i ILCA 7 og ligaseilingen, seiler August også Express, og i sommer seilte han også som skipper i ORCi-EM på Hankø. Der var han sannsynligvis mesterskapets yngste skipper.

Av dem som har nominert August til Helly Hansen Youth Award, blir han også fremhevet som en miljøbevisst person. August prøver alltid å bruke utstyr og deler så lenge det er mulig. Det betyr at han bruker utstyret sitt til det ikke lenger er mulig eller hensiktmessig å bruke det. Han sykler også alltid til og fra trening, ofte med rigg og ror som bagasje. Da tar han riggen på skulderen, og på denne måten er han et høyst synlig symbol og forbilde på miljøbevissthet overfor foreningens medlemmer. Han søker også å kjøre sammen med andre når han skal rundt om i landet for å seile.

August innehar mange av de kvalitetene som gjør ham til en verdig kandidat til Helly Hansen Youth Award, mener de som har nominert ham.

Avstemningen om hvem som skal vinne Helly Hansen Youth Award 2021 åpnes 10. desember her på www. seiling.no og varer frem til og med julaften – 24. desember.  Hvem som til slutt blir vinner av prisen, avgjøres 30. desember. Vinneren av Helly Hansen Youth Award vil få et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner. Det deles også ut en annen- og en tredjepremie med tilsvarende gavekort på henholdsvis 5000 og 2500 kroner.