onsdag, 28 desember 2022 09:16

Eira Nilsson vant Helly Hansen Youth Award

Written by
VINNER: Eira Nilsson ble årets vinner av Helly Hansen Youth Award. VINNER: Eira Nilsson ble årets vinner av Helly Hansen Youth Award. FOTO: Morten Jensen
Ved å få 26 prosent av de i alt 2255 avgitte stemmene, ble det til slutt Eira Nilsson som vant Helly Hansen Youth Award. Avstemningen var svært jevn mellom alle de fem kandidatene.

Seil-Norge ville det til slutt slik at KNS-seileren Eira Nilsson ble den tredje vinneren av Helly Hansen Youth Award. Avstemningen ble avsluttet på selveste julaften, og da hadde Eira fått 26 prosent av de i alt 2255 stemmene som ble avgitt på de fem finalistene:

Som vinner av Helly Hansen Youth Award får Eira et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner.321280791 653690876493631 9146389426540994528 nWASZP: Eira var de første her i landet som begynte å seile WASZP – og dermed også foilende båter. FOTO: Anna Suslova

Det var imidlertid slett ikke gitt at det var Eira som skulle gå til topps, for rett bak henne, med 22,4 prosent av stemmene, kom August Hanevik fra Stavanger. Helt tomhendt går han imidlertid ikke fra avstemningen. August får HH-produkter for 5000 kroner.

Det vanker også HH-utstyr på Albertine Lind fra Bergens Seilforening. Hun fulgte rett bak August med 22 prosent av stemmene og kom på tredjeplass. Det gir henne e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 2500 kroner.

Fire hovedkriterier

Det har vært fire hovedkriterier som er blitt lagt til grunn for utvelgelsen av finalistene, og det er også disse kriteriene kandidatene skulle bli målt opp mot når medseilere rundt om i det ganske land skulle avgi sine stemmer:

  • Originalitet og oppfinnsomhet i arbeidet med å forbedre seg og andre seilere.
  • Fremgang innenfor seilsportsgrenen vedkommende er aktiv i.
  • Engasjement for seiling og engasjement for sitt lokale miljø og medseilere.
  • Hvor miljøvennlig aktivitet og engasjement til vedkommende kandidat er.

En tålmodig lagspiller

Eira er ikke blant dem som opp igjennom årene har figurert hyppigst i det øvre sjiktet av resultatlistene. Etter å ha gjort seg ferdig med Optimist-seilingen, var hun blant de første som begynte å seile WASZP her til lands. Hun har trent iherdig, lagt stein på stein og vært tålmodig, og i år fikk hun uttelling for innsatsen. 

Under det store Sail GP-stevnet i København i august i år var hun med å kjempe om seieren hele veien i WASZP-klassen, men hun endte opp på tredjeplass totalt og som vinner av jenteklassen. Med det sikret hun seg en finalebillett til SailGP i San Fransisco i 2023. Deretter har hun vært med i ytterligere to Sail-GP-stevner, men da som instruktør for andre seilere i programmet «Inspire Racing». Og som eneste jente var hun med på det norske 69F-laget som i høst kjempet mot America’s Cup-seilere i Pensacola i USA.

Eira er en lagspiller som evner å gjøre menneskene rundt seg bedre, og ikke uten grunn blir hun omtalt som en av de mest populære juniortrenerne i KNS – ikke minst blant foreldrene som ser at barna deres blir godt ivaretatt av Eira.

Eira har gått tre år på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) og er utdannet Trener 2 i Norges Seilforbund.MJP 20200206 00542 8256 x 5504NTG: Eira har vært elev ved NTG i tre år, der hun blant annet har lært at uten hardt arbeid vil man heller neppe oppnå suksess. FOTO: Morten Jensen

– Jeg vil gratulere Eira Nilsson som en veldig verdig vinner av Helly Hansen Youth Award. Jeg synes også det er utrolig gledelig at vi fikk så mange forslag til kandidater til prisen. At det er så mange flotte ungdommer som bidrar til fellesskapet utenfor regattabanen, er helt fantastisk. Det er nettopp hva Helly Hansen Youth Award skal motivere til, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Han synes også det er veldig morsomt at det har vært så stort engasjement rundt denne kåringen, som ble både svært jevn og veldig spennende.

I 2020 var det Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra KNS som vant prisen. I 2021 vant Mathias Berthet fra KNS. Og i år ble det altså Eira Nilssn, også hun fra KNS.321237653 1545933542500959 7532262909314481222 n69F: I høst var Eira en del av det norske 69F-laget som kjempet mot noen av verdens beste ungdomsseilere i Pensacola i USA. FOTO: Henrik Eriksen.