tirsdag, 24 januar 2023 09:39

IQFOiL-seilere starter sesongen i dag

Written by
LANZAROTE: 150 iQFOiL-seilere gjør seg klare til årets første store internasjonale dyst på Lanzarote. LANZAROTE: 150 iQFOiL-seilere gjør seg klare til årets første store internasjonale dyst på Lanzarote. FOTO: Sailing Energy
I dag starter seilsesongen 2023 for alvor for de norske iQFOiL-seilerne. Sammen med 150 seilere fra 35 nasjoner skal de konkurrere på Lanzarote.

Syv norske seilere – to herrer og fem damer – stiller til start i Lanzarote IQFOiL World Games #1:

  • Endre Funnemark, KNS
  • Johan Fiskvik Mjøen, KNS
  • Maya Gysler, KNS
  • Mina Mobekk, KNS
  • Helle Oppedal, Sola
  • Tuva Oppedal, Sola
  • Oda Sverre, KNS

Endre og Helle, som de eldste, må sies å være «veteraner» på det norske laget. De fem øvrige konkurrerer alle i U21-klassen.

IQFOiL er ny som klasse i det kommende OL-et i Frankrike om halvannet år, og regattaen på Lanzarote, som starter i dag, er det første store, internasjonale arrangementet av året for seilerne i denne klassen. At hele 150 seilere fra 35 nasjoner og fem kontinenter stiller til start, betyr at oppkjøringen mot OL nå har startet for alvor. Blant deltagerne er begge de regjerende verdensmestrene: Sebastian Kördel fra Tyskland i herreklassen og Marta Maggetti fra Italia.

Alle de norske iQFOiL-seilerne har forberedt seg godt – både når det gjelder trening på vannet og fysisk. Etter hvert som konkurransen i iQFOiL har tilspisset seg i de senere årene, har også fokuset på fysisk styrke, utholdenhet og riktig kroppsvekt økt. 

Endre har hatt et opphold på Aruba i Karibia der han har trent sammen med nederlenderne, og i forkant av dagens kommende regatta har han trent på Lanzarote med de samme seilerne og seilere fra New Zealand. Helle har nærmest bosatt seg på Lanzarote denne vinteren, der hun har trent, og skal fortsette å trene. Mina, som sammen med Endre og Helle utgjør det norske landslaget i iQFOiL, kom til Lanzarote for ti dager siden og har brukt den siste uken på å forberede seg.

Regattaen varer frem til 28. januar og det er bebudet live-sendinger på iQFOiL-klassens YouTube-kanal.

Resultater og generell informasjon om iQFOiL World Games #1 på Lanzarote finner du her. Stevne #2 og #3 i World Games foregår videre i Japan 8.–12. februar og i Cadiz i Frankrike 6.–11. mars.