tirsdag, 25 august 2020

Eilert Kamfjord vant sitt første 2.4 mR-NM

Written by
MEDALJEVINNERE: Årets tre medaljevinnere i 2.4 mR. Fra venstre Trond Huth, Eilert Kamfjord og Jacob Haug. MEDALJEVINNERE: Årets tre medaljevinnere i 2.4 mR. Fra venstre Trond Huth, Eilert Kamfjord og Jacob Haug. FOTO: Tønsberg Seilforening
Tidligere er det blitt sølv og flere bronser i 2.4 mR, men i år gikk Eilert Kamfjord helt til topps.

Bjørnar Erikstad og Harald Rolfnes er to navn som har vært gjengangere på toppen av NM-listene i 2.4 mR i det siste ti-året. Begge var med i årets NM for å forsvare sine posisjoner, men denne gangen klarte ingen av dem å komme på pallen. Man må helt tilbake til 1999 for å finne en seierspall i 2.4 mR-NM uten en av de to!

I stedet ble det Eilert Kamfjord som endelig klarte å tukte de to medalje-grossistene og som kunne klatre helt til topps på pallen – på hjemmebane på Fjærholmen i Tønsberg Seilforenings regi. På pallen fikk Eilert følge av Trond Huth fra Seilforeningen 1928 og Jacob Haug fra Bærum, Begge fikk sine første NM-medaljer noen sinne.

– Jeg hadde grei båtfart og traff bra på skiftene. Jeg forsøkte å seile mine egne løp og ikke tenke så mye på de andre,. Og så hadde jeg vil litt flaks også, sier Eilert Kamfjord.

For Bjørnar Erikstad ble NM litt spesielt. Han hadde for anledningen lånt bort en av båtene sine til sin gamle trener, Jacob Haug. Det takket og bukket Jacob for – og kvitterte lånet med å slå eleven sin og vant bronse!

Komplett resutatliste

Første dag ble spolert

På NMs første dag måtte alle de 22 deltagerne finne seg i å stå på land og skue ut over sjøen. Den gikk hvit og vinden blåste steady 12–13 m/sek og hadde kast oppe i 16 m/sek – målt på Fjærholmen. 12 m/sek er maksgrense for 2.4 mR-klassen, så vinden var i drøyeste laget.

Andre dag måtte med andre ord bli travel, og Tønsberg Seilforening fikk avviklet hele fem seilaser i flott vær, men med utfordrende vind fra vest som varierte mellom 4 og 8 m/sek.

Og det holdt akkurat – for under premieutdelingen kom det kraftige vind- og haglbyger.

paa banen 2.4mR
 FEM SEILASER: Hele NM ble avgjort på en dag under fine forhold. Første dag ble spolert på grunn av for mye vind. FOTO: Tønsberg Seilforening

Eilert Kamfjord ble valgt til ny leder

Eilert Kamfjord vant ikke bare NM. Samtidig med mesterskapet hadde klasseklubben sitt årsmøte, og der ble Eilert valgt til ny leder.

– Jeg synes tilstanden i klassen er bra for tiden og NM-deltagelsen god. Vi savnet kanskje noen flere båter fra Ålesund, der de har mange båter. Ellers er det jo gøy å ha med to båter fra Gjøvik og Mjøsa. Vi har hatt norgescup der de to siste årene, og for tiden har de fem båter der oppe, sier den nyvalgte lederen.

Også for 2.4 mR-klassen har 2020-sesongen vært spesiell, selv om 2.4 mR-seilerne ved å seile alene, har vært nærmere normalen enn tidligere. Til neste år kan de imidlertid kanskje glede seg til noe stort, for Tønsberg Seilforening har søkt om å få arrangere verdensmesterskapet for klassen, og mye kan tyde på at foreningen får det mesterskapet.