Det ble ingen finaleplass på Ålesunds Seilforening i Sailing Champions League. Nå er det seilerne fra Grimstad og Stavanger som skal forsøke seg.

De siste fire dagers seiling i Vilamoura i Portugal resulterte ikke i noen plass i Sailing Champions League-finalen i Travemünde i Tyskland 22. til 25. juli. Andreas S. Larsen, Erik Bøen, Håvar Yndestad og Andreas Kolstø hang godt med i begynnelsen av den 18 flight lange serien, men mot slutten ble det litt for mange tredje- og fjerdeplasser. 

Det ble avgjørende i den jevne konkurransen. De syv beste ble sikret en plass i finalen, og Ålesund-seilerne var kun fem poeng unna 7. plassen. I stedet ble det en 11. plass av de 12 lagene. De norske seilerne kunne imidlertid glede seg over at de vant to av flightene.

Seilerne fra Esbo Segelförening i Finland vant kvalifiseringen i Vilamoura foran lag fra Frankrike, Østerrike og Sverige.

Torsdag 30. mars skal to nye, norske lag i ilden og forsøke å nå finalen i SCL. De setter kurs for Berlin der 18 lag fra ti nasjoner vil delta. Søndag 2. april vil det være avgjort hvilke lag som kan belage seg på en tur til finalen i Travemünde.

August Hanevik, Olai Hagland, Andreas Lindemark og Roma Schevchuk utgjør laget fra Stabanger, mens August Austefjord, Giorgos Nikoltisis, Lars Nicolay Løvdal og Andre Jørgen Ugland seiler for Grimstad Seilforening.

De møter tøff konkurranse. Ligavinnerne i 2022 fra Frankrike, Tyskland, Finland og Sveits er blant lagene de skal konkurrere mot.