Kjøp en lykt, en bag eller en toalettmappe i seilduk – og vær med å støtte det gode arbeidet til Vindskift!

Vindskift har inngått et samarbeid med Anne Berggraf. Hun står bak enmannsvirksomheten «Anne på vannet», der hun forvandler gamle seil til ulike produkter. Og til Vindskift har hun designet en helt egen, karakteristisk kolleksjon som består av bager, toalettmapper, clutcher og lykter. Salget av dem går til inntekt til Vindskift og det arbeidet de bedriver blant ungdom og innvandrere.

– Jeg har selv vært med å få opplevd gleden ungdommene har hatt ved det å seile, og det arbeidet Vindskift gjør er veldig bra, sier Anne, som selv er nestleder i Bundefjorden Seilforening. 

Vindskift-kolleksjon

– Samarbeidet startet med at vi hadde et Vindskift-arrangement her i Bundefjorden, og i den forbindelse hadde jeg et møte med Ida Patel Hellum i Vindskift for å kunne sette meg inn i hvordan et Vindskift-arrangement skulle gjennomføres i praksis. Og det var da hun kommenterte at hun hadde sett produktene mine, og så kom samarbeidet i gang.

Dette resulterte i en spesiell Vindskift-kolleksjon som altså består av bager, toalettmapper, clutcher og lykter. Disse kan kjøpes via nettsiden til Anne på vannet.

– Vi er veldig glad for samarbeidet som vi har fått med Anne på vannet. Vi hadde tidligere et samarbeid med bedriften Sisters in business, og det fikk vi mange gode tilbakemeldinger på. Da det løp ut, var vi på utkikk etter en ny samarbeidspartner, og da dukket Anne opp, forteller Hedda Sørensen i Vindskift.

Vindskift er en frivillig interesseforening som tar med ungdom som ikke har hatt muligheten til noe slikt, ut på seiltur. Dette er integreringsarbeid gjennom seilsporten, og det skjer i samarbeid med båteiere som stiller båtene sine og seg selv til disposisjon under Vindskift-arrangementene. Det hele startet i KNS, men arbeidet er nå i ferd med å spre seg over hele landet. Vindskift er i dag et prosjekt under Norges Seilforbund.

– Vindskift betyr at vi vil hjelpe andre til å oppleve spennende og nye skift i sin egen hverdag. Det er hjerterom på havet, sier Hedda.

Det begynte med et gammelt seil

602bd6c77ad52c05cb34dd7d anne steilene p 500AV SEILDUK: Anne Berggraf har spesialisert seg på å lage produkter av seilduk.For Anne Berggraf er det å sy produkter av seildiuk blitt hennes hovedgeskjeft. 

– For meg begynte det med at vi skulle skifte ut et seil, så tenkte jeg at, hei - kanskje man kan lage noe av det? Jeg er jo veldig glad i år sy. Så jeg hentet inspirasjon fra nettet, og så har etter hvert det ene tatt det andre. 

Hun etterlyste gamle seil på «Seiler på Facebook», og fikk en del seil der. Og stadig nye dukker opp.

Men seil går unna – så det å ha tilgang på brukte seil, er helt vesentlig. Så indirekte – har du et gammelt avleggs seil du kan gi bort, vil du på den måten også være med på å hjelpe Vindskift-arbeidet. All seilduk er av interesse.

– Det er forskjell på seil. Noen er stive og noen er myke, andre er tynne og noen tykke. Men de kan anvendes til hvert sitt bruk.

– Er de gamle seilene bedre enn de nye?

– Laminatseil kan funke til noe, men jeg må jo si at jeg liker dacronseil best. Spinnakerduk bruker jeg gjerne til dekor eller jeg har brukt det i kombinasjon – på den måten at foret i tykkere duk utgjør styrken og spinnakerduken overflaten, forklarer Anne.

Ved å kjøpe Vindskift-produktene, går halvparten av beløpet til Vindskift-arbeidet.Vindskift1SEILBAG: En seilbag skal selvfølgelig være lagd av seilduk – og med Vindskift-design støtter du samtidig en god sak. FOTO: Anne Berggraf.