Åtte norske seilere i alder fra 34 til 82 år deltar i disse dager i VM i 2.4 mR. Frank Huth fra Stavanger ligger på 7. plass.

Etter tre seilaser er Frank Huth med og seiler om de gjeveste plassene i verdensmesterskapet for 2.4 mR. Med plasseringene 6, 11 og 18 ligger han på en foreløpig 7. plass. Med å kjempe om en topp 10-plassering er også Ola Herje jr. fra Ålesunds Seilforening. Han ligger på 9. plass (17-11-10) så langt.

57 seilere deltar i mesterskapet som foregår ved Tampere på innsjøen Näsijärvi i Finland. Åtte nasjoner er representert, og i têten ligger to tyske seilere foran en finsk kvartett – og så altså Frank Huth. Näsijärvi Sailing Club har en 125-årig seilhistorie og innlandsforeningen har vært et senter for 2.4 mR-seiling i Finland. Foreningen har fostret tidligere verdensmestere i klassen som Marko Dahlberg and Rikard Bjurström.

Årets norgesmester, 82-årige Harald Rolfsnes fra Røyken, ligger midt i feltet og har en 16. plass som sin beste plassering i mål til nå.

De øvrige norske deltakerne er Mikael Stuen Bekkevold (Viken), Bjørn Roar Pettersen (Stavanger), Pål Kragset (Ålesund), Haavard Haktor  Holstad (Gjøvik) og Anthony Hayers (Ålesund).

Mesterskapet avsluttes lørdag 5. august.

RESULTATER