Det er aktivitet over en lav sko over det ganske norske regattaland. Kanskje er dette årets travleste regattahelg?

Ordet «størst» er allerede nevnt om dame-NM og nordisk mesterskap i paraseiling som KNS arrangerer til helgen. Disse to arrangementene samler alene godt og vel 150 seilere. 

I Moss er det norgescup for Optimist, 29er og RS Feva og hos naboen, Soon, er det NC for ILCA-klassene. Dette betyr nye 150 seilere i dette området.

– Både i Soon og Moss skal vi praktisere direktedømming, og det er første gang vi gjør dette i Optimist-klassen, så det blir spennende, sier Iens Ludvig Høst, ansvarlig for utdanning i Norges Seilforbund.

I Asker er det NM for brett med foil – iQFOiL, Open Foil og Wingfoil. Et spennende navn som står på deltakerlisten i Wingfoil, er Siren Sundby. OL-vinneren i Europajolle fra 2004 har ikke deltatt i regattaer på lenge, så dette blir et spennende come back på en «farkost» temmelig forskjellig fra  dem hun seilte med i sine to OL-deltakelser.

Hos Åsane Seilforening blir det også foiling. Der har WASZP-seilerne sin tredje WASZP-cup.

Shorthanded-seilerne skal prøve seg helt alene denne helgen. I Raymarine Hankø OneStar er hele 36 soloseilere så langt påmeldt. I Bergen Singlehanded er deltakelsen foreløpig litt mer laber – med kun ti seilere.

I tillegg til disse arrangementene er det også en lang rekke lokale seilaser rundt om i landet.