Under helgens seilsportsligastevne i Åsgårdstrand kunne NSFs ligaansvarlige, Magnus Hedemark, komme med en spennende nyhet.

– Til neste år kommer vi til å gjenoppta live-sendingene fra seilsportsligaen i et nytt og atskillig proffere format enn tidligere. Målet vårt er å utvikle seilsportsligaen til å kunne bli en TV-drett.

Dette kunne Magnus Hedemark forteller deltakere og tilskuere under ligastevnet i Åsgårdstrand.

De siste årene har man kunnet følge seilsportsligaen på Facebook og Instagram i form av bilder og korte filmsnutter. Før pandemien ble imidlertid flere av ligarundene også overført som direktesendinger på sosiale medier.

– Etter nå å ha gjennomført snart ti ligasesonger, har vi etter hvert gjort oss erfaringer med ulike måter å formidle seilsportsligaen ut til et publikum, og vi har nå bestemt oss for å gjeninnføre live-sendingene – ved siden av alle bildene og videosnuttene vi også bringer. Live-sendingene vil imidlertid komme i et nytt og mer profesjonelt format enn hva vi tidligere har klart å få til..

Magnus kan fortelle at seilsportsligaen er i ferd med å inngå en treårig avtale med et svensk produksjonsselskap som blant annet står bak formidlingen av «Allsvenskan», som er svenskenes seilsportsliga, og det svenske seilforbundets variant av «Mesternes Mesterskap» i seiling.

– Vi har helt siden starten av hatt som mål at seilsportsligaen skal være en spydspiss i norsk seilsport når det gjelder både selve arrangementet og formidlingen fra det, og målet vårt i forbindelse med denne avtalen er å utvikle seilsportsligaen til å bli en TV-sport. Vi kommer til å legge mye energi og økonomi i dette for å lykkes i årene fremover.

Live-sendingene vil i første omgang bli sendt på Facebook og YouTube, og de vil blant annet få en forbedret grafikk som skal gjøre det enkelt å forstå og følge spenningen i hver av flightene.

Seilsportsligaen er også på jakt etter to helt ny kommentatorer til sendingene.

– Ja, så er det noen som har en kommentator-spire i seg, er det bare å ta kontakt, sier Magnus.

Under avslutningen av seilsportsligaen i Åsgårdstrand ble det også røpet hvor og når neste års ligastevner vil være.

– Bortsett fra det første stevnet i mai, har vi nå alt klart. Det betyr at det blir en spennende avslutning av seilsportsligaen på Mjøsa!

Seilsportsligaen 2024 vil dermed se slik ut:
  • Stevne #1: 4.–5. eller 11.–12. mai – arrangør ikke pekt ut ennå
  • Stevne #2: 22.–23. juni i Tønsberg
  • Stevne #3: 17.–18. august i Arendal
  • Stevne #4: 14.–15. september: på Lillehammer
Ungdomsligaen:

Når det gjelder ungdomsligaen, må vi vente litt før datoer og arrangementssteder er endelig satt.