Europamesterskapet i OL-klassen 49erFX for damer i Vilamoura i Portugal er avsluttet, og der seilte Helene Næss og Marie Rønningen inn til EM-gull.

Tønsberg-seilerne ledet før dagens siste regattadag, men i dag var det for lite vind til at det kunne gjennomføres noen seilaser. Det betyr at rekkefølgen fra i går blir stående, og Tønsberg-duen er dermed europamestre,

– Helene og Marie har seilt utrolig jevnt og godt. De har vært modige, smarte og de har tatt gode valg ute på banen under de lette og vanskelige forholdene som har preget mesterskapet. De viste denne gangen sitt potensiale og at de kan ta ut sitt aller beste når det gjelder. Mesterskapet talte også som norsk OL-uttak, og de er hele det siste året blitt pushet av Pia Dahl Andersen og Nora Edland, sier landslagstrener Thomas Gutttormsen.

Dette er Helene Næss og Marie Rønningens fjerde EM-medalje i denne klassen. De ble europamestre i 2018 og fulgte opp med sølv i 2019 og 2020. I 2021 vant de sølv i VM. Dette EM gullet topper derved en imponerende medaljerekke.

Europamesterskapet i Vilamoura talte også som norsk OL-uttaking, og resultatet i EM betyr også at Helene og Marie nå er OL-klare. Pia Dahl Andersen og Nora Edland kom på 22. plass. 

Helene Næss og Marie Rønningen deltok i OL i 2021 der de kom på 7. plass. I Paris-OL vil målet helt klart være å seile om en medalje, og nå vil de to norske lagene kunne matche hverandre frem mot OL i Marseilles til sommeren.

Nærmeste store mål for de norske 49erFX-lagene blir VM i mars.

Komplett resultatliste