Julia Jacobsen (19) og Emil Forslund (19) satser mot OL, og i år fikk de sitt internasjonale gjennombrudd i U21-VM i 470-klassen. 

Julia og Emil har tatt et modig valg ved å satse mot OL i den eldste av de nåværende OL-klassene; 470. En etablert OL-klasse er ensbetydende med at den består av svært erfarne og etablerte seilere, men til tross for knappe to år i klassen har de klart å hevde seg. Bronsemedaljen i årets U21-VM er blitt lagt merke til.

De to, som seiler for KNS, er alene om å seile 470 i Norge, og derfor må en betydelig del av treningen og all sparring skje i utlandet. Og der er de to unge, norske seilerne blitt tatt godt i mot. Godt humør og stor grad av ydmykhet har vært en viktig del av billetten som har gitt tilgang til det internasjonale miljøet.

I november i år ble Julia og Emil uttatt på det norske landslaget i seiling.

Begge seilerne bidrar til den norske seilsporten utover sin egen satsning som trenere og dommere for yngre utøvere. Emil har fulgt NSFs utdanningsløp, Trenerløypa, og har tatt assistentrener-, trener 1- og trener 2-utdannelse. Han har arbeidet som seiltrener siden han startet  Trenerløypa, og han bidrar fremdeles på foreningsnivå.  I år fulgte han dessuten det norske optimistlaget til EM i Hellas.

Julia har i flere år vært bosatt i Hong Kong, der hun har vært en del av det lokale seilmiljøet. Hun startet i Optimist og ble blant annet asiatisk mester. Deretter fortsatte hun i 420-klassen. I Hong Kong har hun opplevd en annen trenerkultur enn den norske, og med den i bagasjen har hun mye erfaring og andre vinklinger å tilføre norsk seilsport.

Julia og Emil ønsker å være bærere av et miljøbudskap i sin satsing og spre ordet om en bærekraftig bruk av havet.

Julia Jacobsen og Emil Forslund er en av tre kandidater til prisen Helly Hansen Youth Award. Hvem som vinner prisen, som er et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner, avgjøres av publikum – deg og meg. Avstemningen åpner 10. desember og varer til og med julaften. 30. desember blir vinneren av Helly Hansen Youth Award kunngjort.