Mange som har seilt i seilsportsliga og ungdomsliga vet hvem Sindre Sørebø (17) fra Åsgårdstrand er. I hjemforeningen sin er han blitt en viktig og kjær ressurs.

Sindre har vokst opp i Åsgårdstrand Seilforenings RS Feva-miljø der lek, moro og seilglede har vært viktige ingredienser – viktigere enn resultater og prestasjoner. Som 15-åring fikk han være med på foreningens J/70-lag i seilsportsligaen, og med dette laget har han til nå vunnet eliteserien to ganger og deltatt i finalen i Sailing Champions League to ganger. Han er også blitt norgesmester i J/70.

Siden 2021 har Sindre hatt ansvaret for å holde Åsgårdstrand Seilforenings J/70 i topp stand, og han har samordnet treningen til ligalaget. Da ungdomsligaen dukket opp, ble han en naturlig anfører for foreningens lag, men i en ny rolle. I all sin tid som seiler har Sindre seilt som mannskap, men i ungdomsligaen var rollen å være rormann. Med målrettet og iherdig innsats på mange plan, lyktes laget med Sindre ved roret å vinne ungdomsligaen i år.

Sindre er også trener for foreningens RS Feva-seilere, og inspirasjon til å bli det, fikk han etter å ha hjulpet Hermann Tomasgaards på trening før Mesternes Mesterskap.

– Uten Sindre hadde vi ikke fått J/70-en til å gå, sa OL-seiler Tomasgaard etterpå.

Nå er Sindre opptatt av å bli en bedre seiler, og i Åsgårdstrand har de gode seilerne der sin bakgrunn i Snipe. Nå trener Sindre iherdig i Snipe, og han vil prøve seg i junior-VM i denne klassen utpå nyåret i 2024.

Sindre sies å være et forbilde i Åsgårdstrand Seilforening. Han har delt kunnskap og erfaring, veiledet unge seilere og inspirert dem til å forfølge sin lidenskap for seiling. Skussmålet er: Sindre representerer det beste innen seiling – iver, originalitet, oppfinnsomhet, fremgang og engasjement for sporten som en miljøvennlig aktivitet.

Sindre Sørebø er en av tre kandidater til prisen Helly Hansen Youth Award. Hvem som vinner prisen, som er et e-com gavekort på hellyhansen.com til en verdi av 10 000 kroner, avgjøres av publikum – deg og meg. Avstemningen åpner 10. desember og varer til og med julaften. 30. desember blir vinneren av Helly Hansen Youth Award kunngjort.