Storm Kopperud og Philip Forslund avsluttet Youth Sailing World Championships på en god 7. plass i 29er. I WASZP World Games kom Markus Berthet på 5. plass.

Førjulsregattaene i Brasil, Australia og på Lanzarote ble avsluttet 15. desember, og av seilerne i den norske troppen som dro til Búzios i Brasil, kommer Storm Kopperud (Moss) og Philip Forslund (Nesodden) nå hjem med det beste resultatet – en 7. plass. Felles for de norske seilerne er imidlerid at de returnerer med unike opplevelser og erfaringer i bagasjen som de kan ta med seg videre.

Johan Fiksvik Mjøen (KNS) kom på 27. plass i iQFOiL gutter, Aksel Mæshagen (Moss) ble nummer 31 i ILCA 6 gutter og Mia Klæboe nummer 26 i dameklassen,  mens Sara Syrrist og Agnes Pettersen (Moss) kom på 24. plass i 29er for jenter.

Gode WASZP-seilere down under

Markus Berthet (KNS) og Pia Henriette Brun Tveita (Åsane) har vært i Australia og seilt WASZP World Games, og der endte Markus på en sterk 5. plass. Han dokumenterte med det at han for tiden er en av verdens aller beste WASZP-seilere. I klassen Youth ble 20-åringen nummer 3.

Alle seilerne seilte i én og samme klasse – herrer og damer sammen – og totalt ble Pia nummer 57. Hun vant imidlertid klassen Youth 6,9 junior.

Mina Mobekk småskadet

IQFOiL-seilerne avsluttet årets regattasesong på Lanzarote med iQFOiL Games. Mina Mobekk (KNS) innledet regattaen med å ligge helt i têtgruppen – på 4. plass – etter første dag, men etter hvert valgte hun å stå over hele åtte seilaser på grunn av en liten skade i ryggen som hun var blitt frarådet å utfordre. Hun var imidlertid med igjen mot slutten, og avsluttet det hele med en 2. plass. I den seilasen slo hun vinneren, israelske Sharon Kantor, klart. Israel tok for øvrig de tre første plassene.

Mina Mobekk endte til slutt på 28. plass i dameklassen. Best av de norske ble Tuva Oppedal (Sola) på 26. plass.  Maya Gysler (KNS) kom på 34. plass og Oda Sverre (KNS) ble nummer 58.

I herreklassen kom Endre Funnemark (KNS) på 29. plass, mens Tom Gysler, faren til Maya, ble nummer 87 av de 88 seilerne i herreklassen.

ILCA-VM neste

Neste store internasjonale oppgave for norske seilere blir VM for ILCA 6 for damer i Argentina. Mesterskapet starter 2. januar, og der deltar Line Flem Høst fra KNS. Senere i månedene er det VM for herrene i ILCA 7 i Australia. Der deltar hele det norske landslaget med Hermann (KNS) og Uffe Tomasgaard (Drøbaksund), Theodor Middelthon (Stavanger) og Christoffer Sørlie (Fredrikstad).